A COVID-19 karatén feloldása most Budapestet is újraindítja. Így az irodatakarítás Budapest minden kerületében és fővárosunk vonzáskörzetében újabb nagy kihívással néz szembe. A koronavírus előtti rendszeresség most a koronavírus miatti extrém fertőtlenítési igénnyel párosul. Többet és jobban kell teljesíteni, ami egy profi takarítócég számára is megterhelő lehet.

Hogyan készülünk fel a karantén nélküli koronavírus elleni harcra?

Profin. Ez az egyszavas válasz nagyon sokat takar. Takarítócégként természetesen pontosan tudjuk, milyen szereket és eszközöket kell használnunk a fertőtlenítő takarítás során. Tudjuk, mely felületeken marad életben a COVID-19. Tudjuk, hogy melyik irodában milyen megoldást kell választanunk és tudunk segíteni abban, hogy milyen gyakorisággal fontos a teljes fertőtlenítés.

Takarítóink képzett szakemberek, akikkel pontosan átbeszéltük a szükséges intézkedéseket. Eddig is gumikesztyűben dolgoztunk, de most a maszkot sem felejtjük a raktárban. Kollégáinkat rendszeresen szűrjük. Csak olyan takarítónk végzi az irodatakarítást, aki 100%-os bizonyossággal egészséges. Ez az iroda használónak és saját kollégáinknak a védelmében is elsődleges óvintézkedés.

A megnövekedett mennyiségi és minőségi igényhez alkalmazkodva munkaszervezésünk több eshetőségre is kínál alternatívát, így amennyiben SOS takarításra van szükség, megoldása nem lehetetlen. Ennek ellenére leendő ügyfeleinket (és a meglévőket is) arra kérjük, hogy lehetőleg minél előbb jelezzék a takarítási igényt. Ha változtatni szeretnének az eredeti megállapodáson, azt is a lehető leghamarabb jelezzék felénk. Nagyon sokat segítenek vele ebben a nehéz időszakban.

Eszközeinket kiemelt fertőtlenítésnek vetjük alá, és amit csak lehet, egyszer használatosként kezelünk. Mindemellett igyekszünk minél „zöldebb” megoldásokat keresni, ám a koronavírus szükségessé teszi a többszöri gumikesztyű cserét, a jelentős mennyiségű maszk elhasználását és nagyobb adag, erősebb hatású fertőtlenítő tisztítószer használatát. A portörlő ruhákra, szivacsokra, kendőkre szintén az egyszer használatosság jellemző, de amit hatékonyan lehet fertőtleníteni, azt profi fertőlentő tisztítás keretein belül kimossuk.

Mindenhol szükség van most a napi takarításra?

Igen. A koronavírus miatt most minden irodában szükséges a napi takarítás. A legjobb, ha ezt takarítócég végzi, azonban ha kicsi az iroda, ha dolgozóinak száma csekély és esetleg nem fogadnak ügyfeleket, a fertőtlenítést valamely dolgozó vagy a saját – bizonyítottan egészséges – takarító is elvégezheti naponta több alkalommal. Azonban a nagy fertőtlenítő takarításokat sem szabad kihagyni, melyhez már valóban profi segítség szükséges.

covid_fertotlenites

A koronavírus karantént feloldották, azonban a veszély még nem szűnt meg teljesen. Vigyázzunk önmagunkra és egymásra! A fertőtlenítés most kiemelt szerepet kap mindenhol. Az utcákon, közlekedési eszközökön éppúgy, mint munkahelyeinken, szórakozóhelyeken és vendéglátó egységekben, valamint otthonainkban is. Ügyeljünk a személyes higiéniára, a gumikesztyű és maszk körültekintő használata mellett próbáljunk meg érintésmentesek maradni.