A lassacskán beköszöntő tavasz a megújulás ideje a természetben, de jó alkalom egy alapos tavaszi nagytakarításra az irodában is. Egy ilyen nagyobb, átfogó takarítás ideális arra, hogy alaposan rendet tegyünk munkahelyünkön, és új lendületet adjunk a mindennapi tevékenységeknek. A professzionális irodatakarítás segít abban, hogy a munkahelyünk ragyogóan tiszta legyen. Emellett fokozza a produktivitást és javítja a munkahelyi alaphangulatot is.

Miért jó, ha a tavaszi nagytakarítás irodák számára profi csapat segítségével készül?

A tavaszi nagytakarítás irodák számára inkább szakembert igénylő feladat, mintsem egyszerű „házimunka”. Sok olyan apróság vagy nem is annyira apróság van, amit a takarításban nem képzettek – érthető módon – kihagynak. Egy ilyen mélységű takarításhoz elengedhetetlenek bizonyos eszközök vagy épp takarítógépek, amikkel egy átlagos iroda általában nem rendelkezik. Ráadásul akármekkora is a munkahely alapterülete, sok munka van vele, ha alaposan ki akarjuk takarítani. Ha profikra, azaz ránk, a Serverin Takarító Szolgálatra bízza, akkor makulátlanul tiszta, higiénikus és friss munkahelyet kap. Nézzük, milyen sarkalatos pontokból áll a tavaszi nagytakarítás irodák esetén!

Így néz ki egy profi tavaszi nagytakarítás

Áttekintés és tervezés: Első lépésként érdemes átnézni az irodát, és felmérni az aktuális állapotot, szükségleteket és lehetőségeket. Egy részletes takarítási tervvel könnyedén nyomon követhetjük a folyamatot, és biztosak lehetünk abban, hogy semmi sem marad ki a takarításból.

Alapos porolás és szemét eltávolítás: Ahogy otthonainkban, úgy az irodákban is folyamatosan gyűlik a por és a lom. A szemetesek általában teli, a konyhai kuka szintén. Bár fontos minden nap üríteni a szemetet, előfordulhat, hogy kidobásra váró tárgyak, csomagolók stb. hevernek elkallódva. Fontos, hogy a kidobható dolgoktól megszabaduljunk és először a port is likvidáljuk, mikor takarítani kezdünk. A tavaszi nagytakarítás irodák és otthonok estén is ezzel kell, hogy kezdődjön, de alapvetően minden takarítást célszerű így indítani.

Padlóápolás és felületek letisztítása: A portalanítás után következhet a polcok, szekrények, asztalok, székek stb. lemosása és természetesen egy alapos felmosás és padlóápolás. A portalanítások és a lemosás, felmosás fázisában is fordítsunk figyelmet az eldugott helyekre. Van, amit a mindennapokban kevésbé takarítunk. Ilyenek például a polcok, a fűtőtestek mögötti, szekrények, kanapék alatti részek. A padlók alapos felmosása a padlónak megfelelő szerekkel történjen és mindenképpen kell az ápolás. Ápoló szereket a fa vagy fóliázott bútorok is igényelnek a hosszú élettartamhoz.

tavaszi nagytakarítás irodák

Ablakok és üvegfelületek tisztítása: Az ablakok és üvegfelületek tisztítása szintén fontos része a tavaszi nagytakarításnak. A tiszta ablakok a természetes fényt az irodába, ami javítja az egész környezet hangulatát. Egy tiszta üvegfelület alapjában tisztaságot sugall, miközben a foltos üvegek, üvegasztalok és egyebek még egy amúgy tiszta irodánál is általános koszos hatást keltenek.

Szőnyegek és kárpitok kitisztítása: A tisztasághoz hozzátartozik az is, hogy a szőnyegek, függönyök, kárpitozott bútorok, párnák is frissek legyenek. Cégünk széleskörű, átfogó szolgáltatást kínál, így ezeket is ránk bízhatja.

Alapos fertőtlenítés, különös hangsúlyt fektetve a vizes helyiségekre: A takarításnak a fertőtlenítés is alapvető része. Egy nagytakarításnál pedig elengedhetetlen, hogy minden olyan felületet fertőtlenítsünk, ami azt igényli. A vizes helyiségeken kívül az ajtók és ablakok kilincsei, maguk a nyílászárók, az asztalok, korlátok, karfák és székek is fontos higiéniai pontok.

A tavaszi nagytakarítás irodák számára kulcsfontosságú lehet, hiszen a tiszta és higiénikus környezet a jó munkahelyi légkör és produktivitás egyik alapja. Minőségi munkáért hívjon minket, a Serverin Takarító Szolgálat mindenben a rendelkezésére áll!