Az irodai padló szinte bármilyen lehet. Irodatakarítás során számtalan különböző típussal találkoztunk már. Ha iroda felújítás előtt állsz, talán segítséget jelenthet számodra, ha megismered a különböző padlóburkolatok előnyeit és hátrányait, mielőtt valamelyiket lefekteted az irodádban. Most egy különlegességet hoztunk, mégpedig a parafa padlót, mely talán még teljesen ismeretlen, sőt meglepő megoldás számodra.

parafa_padlo

Az irodai padlóburkolatok kiválasztásánál van néhány rendkívül fontos szempont, melyet mérlegelni kell. Az egyik ilyen a kopásállóság. Mindenképpen magas kopásállóságú padlóra van szükséged az irodádba. Ezen felül könnyen takaríthatónak kell lennie. Egy csodaszép, kényes padló is lehet könnyedén takarítható, úgyhogy ha vágysz a luxusra, stílusra és különlegességekre, nem feltétlenül kell lemondanod róla. Takarítócég lévén mindenféle padlót tökéletesen tisztára takarítunk, miközben maximálisan védjük állapotát, sőt, még a padlóápolás feladatát is ránk bízhatod.

Milyen az a parafa padló és való-e az irodába?

A parafa padló egy rugalmas, azonban erős, strapabíró padlóburkolat, mely két hatalmas előnyt hordoz magában a többi burkolattal szemben. Egyrészt rugalmassága okán rendkívül jól nyeli el a lépészajokat, másrészt anyagának köszönhetően igazi melegburkolat, jó hőtartó és akár a téli mezítlábaskodást is biztosíthatja az otthonokban. E két tulajdonsága főleg lakások, házak, otthonok esetén érvényesül, azonban a hőmegtartás energiatakarékosságot is jelent, a lépészajok pedig egy lakásirodánál lehetnek zavaróak.

A parafa padló az irodába is megfelelő választás, mert a fokozott terhelésnek is ellenáll, nem igényel különösebb ápolást és könnyen takarítható. Hatalmas színválasztékban, mintával érhető el, ráadásul könnyen alakíthatóak, így akár sajátságos mintázat is készíthető belőlük.

Ha azon aggódsz, hogy az iroda padlójának lerakás hosszú időt vesz igénybe, szintén érdemes elgondolkodni a parafa padlón, mert könnyen és gyorsan pakolható, rögzíthető a helyére.  Nem igényel aljzatszigetelést, ragasztható, ám a legtöbb típus csaphornyos kivitelezésű, így ragasztására nincs szükség, a lapok egymásba pattinthatóak.

Hogy néz ki a parafa padló?

irodai_padloburkolat_parafa

A parafa padló megjelenése nagyon változatos, azonban nagyjából ugyanarra kell számítani, mint a szalagparketta és laminált padló esetén. Nem úgy néz ki, mint egy csapat borosüveg dugó, nem úgy néz ki mint a régi iskolai üzenőfal parafa táblája. Különböző minták, különböző méretű, formájú lapkialakítás érhető el, ahogy minőségben is különbségek mutatkoznak.

A parafa padló tisztítása

A parafa padló nagyon strapabíró és akár konyhai burkolatnak is megfelelő, így egyértelműen bírja az esetleges nedvességet. Természetesen vizes helyiségek burkolására még mindig inkább a hidegburkolatokat ajánljuk, de a rendszeres felmosást a parafa padló is bírni fogja. Főleg igaz ez akkor ha profi takarítócég végzi a rendszeres irodatakarítás munkálatait. Legyen az napi takarítás, heti takarítás vagy eseti irodatakarítás, mi vigyázunk padlóra és a maximális tisztaság mellé állagvédelmet is kapsz.

Ha magad takarítanál, akkor a porszívó és langyos felmosóvíz kombinációval a parafa padlót tökéletesen meg tudod tisztítani. Válassz környezetbarát tisztítószert, kíméleteset, de fertőtlenítő hatásút! A felmosó legyen nedves, de ne csöpögjön róla a víz és felmosás közben valamint utána szellőztess egy nagyot. Gyorsabban szárat és a párától is megszabadulsz így.