Irodatakarítás, intézménytakarítás vagy tulajdonképpen bármilyen takarítás megrendelése esetén egy takarítócég sok kérdést tesz fel. Ami tapasztalatlan megrendelőként elsőre jelentéktelen apróságnak tűnhet, az minden bizonnyal fontos tényező, ha szerepel a feltett kérdések között. A takarítás időpontja is ilyen Vizsgáljuk meg ezt a kérdést részletesen, hogy amikor takarítás szolgáltatást rendelsz, már könnyebben tudd megválaszolni!

takaritas_idopontja

Mikor takaríttass?

Esti takarítás, reggeli takarítás, délutáni takarítás, éjszakai takarítás, hétvégi takarítás, egésznapos jelenlét…takarítani bármikor lehet, azonban nem minden időpontban érdemes és főleg nem minden időpontban hatékony. A takarítás sikeressége nagyban függ attól, hogy a takarítócég mikor végzi. Helyszíntől, az ott folyó tevékenységektől és a szükséges munkálatok várható időtartamától egyaránt függ, hogy mely lesz a takarítás legjobb időpontja.

Egy átlagos iroda az irodatakarítás szolgáltatást nagyrészt késő délutáni vagy esti időpontra kéri. Amennyiben a takarítás csupán heti rendszerességű, nagyrészt a hétvégi napokra esik, ritkábban hétfő hajnalra. Vannak, akik ettől eltérnek és a hét közepére vagy épp koradélutánra kérik szolgáltatásunkat. Azonban egyvalami biztos, a takarítás olyan időpontban történik, amikor a dolgozókat nem zavarja és ők sem zavarnak minket a minőségi munkavégzésben. Tehát javarészt egy irodában vagy közintézményben nem munkaidőben takarítunk. Előfordulnak olyan esetek, amikor eseti takarítást végzünk munkaidőben, ám akkor valamilyen okból kifolyólag (felújítás, csőtörés után, átrendezés, költözés stb.) a munkahely nem szokványos munkanapot tart.

mikor_takarittass

Miért fontos a jól megválasztott időpont?

A takarítás ideális időpontjának meghatározása azért bír hatalmas jelentőséggel, mert a megbízott takarítócég hiába végez tökéletes munkát, ha a takarítás eredményét befolyásolják olyan tényezők, melyek más időpontban nem lennének meghatározók. Mi lehet problémaforrás, mit kell elkerülni?

  • A dolgozók azonnal összejárják a padlót.
  • A mosdók folyamatos használata miatt nem lehet az egészet tökéletesen lefertőtleníteni.
  • Ha túl sok idő telik el az utolsó használat és a takarítás között, nehezebb a szennyeződések eltávolítása.
  • Ha túl sok idő telik el a takarítás és az első használat között, akkor a felületekre ismét látható mennyiségű por rakódik, valamint rossz minőségű, fülledt a levegő, nincs tisztaságillat.
  • Ha nincs elég idő hagyva a munkakezdés előtt a takarítás elvégzésére, a fel nem száradt padló vagy a sietség okozta hanyag munka a takarítócégre vet rossz fényt.
  • Az asztalok, pultok, irodai berendezések használat közben nem takaríthatók, mert a takarító a dolgozókat zavarja, a dolgozók pedig a takarító munkáját gátolják.
  • A túl koránra rendelt takarítás belefuthat a túlórázókba, ami időkiesés jelent. Várakozni kell és ez mindkét félnek kellemetlen.

Ezen kívül egyedi takarítási igények esetén újabb tényezők sorakozhatnak föl. Sokat tapasztalt takarítócégként mi fel tudjuk mérni, hogy neked mikor lenne a legideálisabb a takarítás, azonban a legjobb, ha te magad is átgondolod a kérdést.