Kárpittisztítás, szőnyegtisztítás, függönymosás, bőrbútor ápolás? Rendkívül fontos takarítási feladatok egy irodában is. Takarítócég lévén számos igénnyel, megoldással találkoztunk már. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy az irodai kárpittisztítás cseppet félvállról vett tevékenység. Pedig van jelentősége annak, ha a kárpitozott, párnázott irodai bútorok koszosak.

karpittisztitas

Miért fontos a kárpittisztítás az irodában?

Az iroda egy munkahely, ahol dolgozók és sok esetben ügyfelek, partnerek is megjelennek, tartózkodnak. Ezek a személyek használják az irodai bútorokat. Egyrészt ez a bútorok koszolódásához, kopásához vezet, másrészt a bútorok állapota így folyamatosan szem előtt lévő, hangulatot és megítélést befolyásoló tényező. Gondoljunk csak bele, hogy ha vendégségben vagyunk, mennyire máshogy állunk hozzá ahhoz, akinél tisztaság és gusztusos állapotok uralkodnak, mint ahhoz, ahol nincs sok bizalmunk a kanapéra leülni. Ugyanígy befolyásolja az irodába betérőket az irodai bútorok állapota. Természetesen az irodatakarítás egésze befolyásoló tényező, hiszen ha porosak a polcok, ha foltosak a felületek vagy látszik, hogy nem mostanában volt felmosva, szintén nem várunk magas higiéniát. De egy koszos kanapé, foltos, elhasználódott párnás szék, amire le kellene ülnünk, amihez hozzá kellene érnünk, ami összesimul a ruhánkkal, rendkívül rossz hatást gyakorol ránk. Ha az ügyfelek negatív hatásokkal találkoznak nálunk, nem biztos, hogy pozitívan állnak majd hozzánk.

irodai_karpittisztitas

Ugyanígy érdemes belegondolni abba is, hogy otthonunk rendezettsége és tisztasága mennyit számít hangulatunk, tettvágyunk szempontjából. Éppígy lehangoló az irodában dolgozók számára, ha koszos irodában kell nap mint nap teljesíteni a legjobb tudásuk szerint. Egy átlagos magyar irodai dolgozó a hetének jelentős részét munkahelyén tölti. A napi 8 vagy esetleg szünettel együtt 8 és fél óra egy negatív környezetben nagyon megterhelő és egyik oka lehet a hanyatló munkakedvnek.

Mikor szükséges a kárpittisztítás?

Irodatakarítás szolgáltatásunk részfeladatai nagyon széles skálán mozognak. A takarítás szolgáltatás megrendelésekor ügyfeleinkkel minden részletkérdést egyeztetünk, felmérjük az állapotokat és javaslatokat teszünk a makulátlan eredmény elérésének érdekében. A kárpittisztítás is beletartozik a nálunk elérhető szolgáltatások körébe. Szükséges gyakorisága nagyon változó. Munkahely, iroda, közintézmény stb. esetén a kárpitozott bútorok típusa, az iroda dolgozóinak száma, a munkarend, az iroda forgalma határozza meg, milyen időközönként van rá szükség. Előfordulhat, hogy higiéniai és esztétikai szempontból is fontos a napi takarítás során rendszeresen kárpittisztítást is végezni. Ám könnyedén előfordulhat, hogy a kárpittisztítás az irodában mindössze havonta egy alkalommal szükséges.

A kárpitozott bútorok tisztítása eseti jelleggel szintén megoldható, ám fontos megjegyezni, hogy a rendszeres kárpittisztítás folyamatos, magas szintű higiéniát biztosít és magát a műveletet könnyebbé, gyorsabbá teszi, hiszen rendszeresen csupán a tiszta, higiénikus állapotot kell fenntartani, nem pedig komoly koszeltakarítás végezni. Minél tovább hagyjuk porosodni, koszosodni a kárpitozott bútort, a szennyeződések annál mélyebbre ülnek bele és válnak egyre makacsabbá. Ideális esetben a rendszeres kárpittisztítás az irodatakarítás alapvető részét képezi, így költséghatékony is egyben. A költséghatékonyság hosszútávon megmutatkozik a bútorok hosszabb élettartamában is. Ügyelj a tisztaságra, óvd a meglévő értékeidet, melyek nem csupán tárgyiak. Érték a megbecsültség és a pozitív elbírálás is, amihez a tiszta, jól berendezett, igényes megjelenésű iroda is hozzájárul.