Takarítócég lévén pontosan tudjuk, hogy a kórokozók mennyire veszélyesek. A világ jelenlegi helyzete megkívánja, hogy minden felületen hirdessük a biztonságot, az óvintézkedések betartását és azt, hogy „Maradj otthon!”. A #stayathomeandsevelife és a #maradjotthon hashtagek instagramon népszerűsítik a legokosabb hozzáállást, azonban páran ennek ellenére is elhagyják biztonságos otthonaikat, pedig nem munkába vagy orvoshoz kell menniük.

#maradjotthon

Miért maradj otthon?

Mert így védheted meg magadat és másokat a koronavírus terjedésétől. A vírus megállítása érdekében el kell kerülnünk a másokkal való kontaktust. Sajnos sokaknak be kell járniuk dolgozni, nem tudják megoldani a home office munkavégzést. A legtöbb iroda azonban szerencsére otthonról végezhető feladatokat ellátó kollégákat már nem rendeli be dolgozni, ám az egészségügyi dolgozók, a szociális intézmények segítői és a termelésben, távmunkában nem végezhető feladatokból álló munkát végzők nap mint nap ki elhagyják otthonaikat.

A közösségi felületeken egyre terjednek azok a képek, helyeken az egészségügyi dolgozók kérnek mindenkit az óvintézkedések minél maradéktalanabb betartására. Míg ők értünk vállalják a kockázatot, addig közülünk sajnos sokan az ő életüket és idősebb, gyengébb immunrendszerű embertársainkat is veszélyeztetik. A koronavírus megállítható, de összefogásra van szükség!

#stayathomesavelife

Maradj otthon!

Ha kénytelen vagy munkába menni vagy be kell vásárolnod, esetleg más, teljes mértékben halaszthatatlan ügyet kell elintézned házon kívül, kérünk, tarts be az új szabályokat!

  1. Viselj maszkot! Különböző típusú maszkok különböző mértékben védenek. A legegyszerűbb darabok – melyekből egyébként mára több kórházban is hiány keletkezett – téged kevésbé védenek, azonban ha te fertőznél, azt jó eséllyel gátolják meg.
  2. Tarts a távolságot! Igyekezz minél távolabb állni embertársaidtól. A boltokban várd meg, míg valaki eltávolodik attól a polctól, ahonnan levennél valamit! A pénztárnál tartsd be a 2 méter távolságot! Ne tömörülj csoportokba és igyekezz az utcán is nagyobb ívben kerül azt, aki mellett elhaladsz!
  3. Ne nyúlj az arcodhoz, bőröd más felületeihez és tárgyaidhoz kézmosás előtt! Ha kimész az ajtón, minden bizonnyal meg kell fognod néhány kilincset, eszközöket, kapaszkodókat, bevásárlókosarat, termékeket és pénzt. A koronavírus egyes felületeken sokáig életben marad gazdatest nélkül is, így jobb, ha kézmosás és fertőtlenítés előtt nem nyúlsz semmidhez sem.
  4. Moss kezet amilyen gyakran csak tudsz!
  5. Használj kézfertőtlenítő gélt, kendőt vagy spray-t! Minden egyes felület megérintése után, ha teheted, fertőtlenítsd a kezeidet!
  6. Ha tömegközlekedésen leültél vagy bárhol, ami nem a lakásod, akkor hazaérkezve máris tedd a mosógépbe a ruháidat! Ha teheted, mosd is ki minél előbb.
  7. Ha tüneteket észlelsz magadon, hívd föl háziorvosodat, ő majd eligazít. Semmiképpen nem hagyd el a lakásod, ha bármilyen kicsi esélye is van fertőzöttségednek vagy veszélyeztetettnek számítasz!
  8. Ha köhögsz, ha tüsszentesz, igyekezz zsebkendőbe, melyet azonnal ki is hajítasz a kukába és utána moss kezet!

Maradj otthon!

Kedves irodák! Dolgozzatok home office-ban!

Amennyiben még nem tettétek meg, legyetek szívesek azon munkatársaitokat, akik otthonról is el tudják végezni feladataikat, home office munkavégzésre kérni. Azokat a projecteket, melyek várhatnak, halasszátok el, hogy minél többen maradhassanak otthonuk biztonságában! Amennyiben mégis szükséges az irodában tartózkodnotok, tegyétek meg a szükséges óvintézkedéseket, valamint extrém mértékben fertőtlenítsetek!

Maradj otthon! Maradj biztonságban! Állítsuk meg együtt a járványt!