Az állatbarát iroda takarítása plusz odafigyelést és nagyobb rendszerességet igényel. Míg a képzetlen, egyszemélyes takarító csak „otthoni” takarítást végez egy ilyen helyen, addig a profi takarítócég higiénikus és szőrtelen végeredményt kínál. Ugye nem volna jó, ha ügyfeleink szőrtől piszkos ruhájukat látva ellenérzéseket táplálnának irodánkkal szemben? Ha csak nem kígyókat tartanak munkatársaink, akkor bizony profi irodatakarításra van szükség.

allatszor_ellen

Állatbarát iroda előnyei

Sokan tartanak kis kedvencet maguk mellett. A legtöbben kutyát vagy macskát választanak, melyek közül utóbbi magányosabb és önállóbb természetű. A kutya azonban társas lény. A domesztikáció során farkasból magunkhoz szelidített kutya eredetileg falkában járt, mindig a csoport érdekeit szem előtt tartva és függve a többiektől. Társas mivolta nem csökkent, gazdájára istenként, falkavezérként tekint, ezért tőle elszakadni jelentős stresszforrás számára. Ezért aztán, ha naponta munkába megyünk, a kutyánk naponta éli meg veszteségként távozásunkat és egész nap bánatos, hiányérzet gyötri. Ha van mellette másik eb vagy esetleg macska, csökkenthető a hiányérzete, kevésbé válik depresszívvá távollétünk alatt. Ám mi lenne nagyobb boldogság kutyánk számára, mint az egész napot hőn szeretett gazdijával tölteni?

Az állatbarát iroda lehetőséget nyújt erre. A kutya érdekein kívül a gazdi is sokat profitál kis kedvence társaságából, ahogy a munkatársak is örülhetnek az aranyos szőrmóknak. Állatbaráttá tenni egy irodát sok előnnyel jár, a kedvenceket tartó munkavállalók elkötelezettebben állnak a cég mellé, csökken a fluktuáció, hiszen jelentős marasztaló tényező, ha kedvencük társaságában, otthonosabb körülmények között dolgozhatnak. A cicák az irodában szintén plusz vidámságot teremtenek. Míg a kutyusok a padlón vagy a nekik kijelölt helyen várják a munkaidő végét, a cicákat nehezebb kordában tartani. Fölugrálnak mindenre, alszanak a párkányon, radiátoron, bemászkálnak bárhová, ahová odaférnek és bizony az irodabútorokra is potenciális macskaágyként tekintenek.

allatbarat_iroda_macskaszor

A kutya és macskaszőr eltávolítása

Az állatok éppúgy vedlenek, ahogy nekünk, embereknek hullik a hajunk. Mivel nekik az egész testüket szőr fedi, sokkal több szálat hullajtanak, mint mi a fejünkről. Egyetlen cica képes összeszőrözni egy nap alatt az irodát, ahogy egy kutya is látható nyomot hagy maga után. A szőr eltávolítása speciális eszközökkel viszonylag gyorsan megoldható, azonban ehhez szükséges a rendszeresség.

Állatbarát iroda esetén a napi takarítás a legideálisabb irodatakarítás szolgáltatás, mivel a szőrt folyamatosan és minél előbb el kell távolítani, hogy higiénikus és annak is látszó környezetet kapjunk. Ahol állat van, ott bizony a szőrön kívül mással is számolni kell. Az állatok nem teszik mancsukat a szájuk elé, ha tüsszentenek, nyáluk és egyéb testnedveik számtalan felületre kerülhetnek föl. Egészségesen tartott, rendszeresen állatorvoshoz vitt állatoknál nagyon alacsony a fertőzésveszély, azonban fontos, hogy esélyt se adjunk a bajnak.

A napi takarítás fertőtlenítő tisztítással együtt megadja a kívánt higiéniát és biztosítja irodánk makulátlan mivoltát. A munkatársak motiválása, a pozitív munkahelyi környezet és a haladó szellemiség, valamint természetesen kiskedvenceink érdekében is megéri napi takarítást kérni, hiszen az állatbarát iroda előnyei felbecsülhetetlenek.