A Covid-19 irodatakarítás szempontjából egészen különös helyzetet teremtett. Nem csupán az irodák, de minden közintézmény, vendéglátóegység, szolgáltató és bármilyen hely, amely nyitva áll a lakosság előtt, komoly veszélyforrás. Míg az első hullámnál szigorú intézkedések szabályozták a gyülekezést és a közös területek használatát, addig most az északi modellt követve, kevesebb megszorítással lehetnek nyitva különböző helyeink. Így a fertőtlenítés, a napközbeni folyamatos fertőtlenítés és a belépők, kilépők nyomon követésének lehetősége az, amivel védekezhetünk és kötelező is védekeznünk.

kozos_teruletek_takaritasa_covid

Mit tehetünk a koronavírus terjedésének megállításáért?

A sorozatunk előző cikkében kitárgyaltuk, milyen szempontok alapján érdemes a COVID-19 helyzetben közös területeink takarítását, fertőtlenítését szerveznünk. Ha a munkát, például az irodatakarítás feladatát profi takarítócég végzi, akkor nekünk csak az esetleges plusz fertőtlenítésekről kell gondoskodnunk. Egy takarítócég ma kötelezően tudja, hogyan tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését gátolja munkájával. Irodatakarítás során például a megszokottnál is körültekintőbben fertőtlenítünk. (Bár hozzá kell tennünk, hogy a Covid-19 megjelenése előtt is tökéletes fertőtlenítést végeztünk.)

Ha nem vagyunk biztosak abban, milyen és milyen gyakori takarítás szükséges számunkra, bátran kérjük az általunk ismert vagy valaki által ajánlott takarítócég segítségét. Mi például, régóta működőd takarítócégként pontosan tudjuk, hogy mely szempontok alapján milyen megoldást ajánljunk meglévő és leendő ügyfeleink számára a koronavírus ideje alatt. Azonban van egy valami, amit mi nem tudunk megtenni, amiről az adott iroda vagy közintézmény, szórakozóhely kell, hogy gondoskodjon. Ez nem más, mint annak nyomon követése, hogy kik jártak az adott közös helyiségben és esetleges fertőzés esetén, hol kell keresni a kiindulópontot.

Nyomon követés vírushelyzetben

A Covid-19 terjedésének megállításért mindent el kell követnünk, ami emberileg lehetséges. Az egyik ilyen dolog a vírus terjedésének nyomon követése. Nem elég a tökéletes irodatakarítás, a rendszeres fertőtlenítő takarítás. Tudnunk kell, kik jártak az adott helyen és azok vélhetően merre mozoghattak még, honnan hozhatták és hová vihették tovább a fertőzést. Természetesen egyes irodák, szolgáltatók esetében nem lehet az ügyfeleket és a betérő vendégeket, kuncsaftokat lekövetni. Azonban ahol lehetséges ott fontos pontosan tudni, ki merre mozog. Ha például beszállítóink, állandó ügyfeleink, partnereink is vannak, érdemes követni, mikor jártak nálunk. Ha a fertőzés felüti fejét nálunk, akkor ezeket a személyeket értesítve megtudhatjuk, honnan eredhetett a hozzánk elhozott vírus és szólhatunk mi magunk is az állandó vendégeinknek, társainknak, akik nálunk jártak.

Tegyünk meg mindent a Covid-19 megállításáért! Profi takarítócég hatékony munkája mellett a megfigyelt szükségletekhez alkalmazkodva ne múlasszuk el a napközbeni fertőtlenítéseket és figyeljük meg kik járnak nálunk, hogy ha fellép a fertőzés, megtudjuk, honnan származik és hová vihették tovább. Ezekkel az intézkedésekkel önmagunk és mások védelmét is támogatjuk.