Bizonyos emberek után szinte szükségtelen a takarítás, míg mások munkahelyén a napi irodatakarítás is kevésnek tűnik. Ahogy az irodák, úgy az irodai dolgozók is nagyon különbözőek, és ezt néha a rendszeres irodatakarítás során is észrevesszük.

iroda_takaritas

Irodatakarítás takarítócéggel

Az irodatakarítás a takarítók dolga. Bizonyos munkahelyeken ésszerű és elfogadható, ha az alkalmazottak takarítanak, de az irodai munkára ez ritkán igaz. Nagyon kellemetlen lenne, ha a munka végeztével a telefont és a klaviatúrát letéve a felmosóvödröt és a súrolószivacsot kellene kézbe venni. A munkaidővel is nehezen egyeztethető össze, és a munkatársak utáni takarítás is komoly konfliktusokat eredményezhet. Ezért jobb, ha az iroda takarítását egy szakszerű és felelősségteljes irodatakarító vagy takarító brigád végzi, függetlenül az iroda méretétől, adottságaitól és az ott dolgozók higiéniai jellemzőitől.

rendetlen_munkatars_az_irodaban

A rendetlen munkatárs

A mindennapi életben is észrevehetjük, hogy bizonyos emberek környezetében nehéz, sőt, szinte lehetetlen rendet tenni. Ők azok, akik elfelejtik a mosogatást, kint hagyják az ételmaradékot, rövid idő alatt szétpakolnak, összekennek, lecsöpögtetnek mindent. Az irodatakarítás során is találni olyan munkahelyeket, ahol valószínűleg ilyen művészi életvitelű személyek dolgoznak. Ez azonban nem jelenthet problémát egy profi takarítónak, hiszen annak szakmája a takarítás, legyen szó bármekkora piszokról. Sőt, az igazán nagy igénybevételnek kitett irodákban van igazán szükség profi irodatakarítókra.

A rendmániás munkatárs

Vannak ugyanakkor olyan emberek is, akik nem szeretik, ha mások tesznek rendet utánuk. Egy részük ezt a személyes terébe való behatolásként éli meg, másokat egyszerűen úgy neveltek, vagy személyiségükből fakad, hogy ne hagyjanak maguk után koszt, rendetlenséget. Végül akadnak tisztaság- és rendmániások is, akik mindent maguk fertőtlenítenek és törölnek le, naponta akár többször is, és egy percig sem bírják elviselni például az asztalon hagyott ételmaradékot. Talán meglepő lehet, de a rendszeres irodatakarítás során időnként az utóbbiak jelenthetnek kihívást, hiszen sokkal magasabb, esetenként szinte irreális elvárásokat fogalmaznak meg a renddel és tisztasággal kapcsolatban. Szintén meglepő lehet, hogy a rendmániás emberek néha olyan furcsa szokásokat vesznek föl, hogy az nehezen összeegyeztethető a valódi renddel és tisztasággal. Mindenkinek máshol vannak a határai, így lehetséges az, hogy míg valaki állandóan a székét törölgeti, saját kis papírkosara az asztal mellett, bűzlik a háromhetes pizzamaradéktól. Van, aki a port észre sem veszi, ezért rápakol, telepakolja a poros polcokat, szekrényeket. Ilyen esetben a minőségi takarítás érdekében a takarítócég munkatársainak dupla munkát jelent az iroda portalanítása.

Rendezetté, higiénikussá és ragyogóan tisztává varázsolni az irodát, időnként nagy munkát és komoly kihívást jelenthet az irodatakarítást végzők számára. Azonban egy tökéletesen rendezett és makulátlanul tiszta munkaterületet még tisztábbá tenni – szinte lehetetlen.