Kárpittisztítás irodatakarítás során is szükséges lehet, tehát nem csupán az otthonokban van jelentősége. Számos irodában találkozunk kisebb nagyobb szőnyegekkel, így a szőnyegtisztítás sem maradhat ki a teljes tisztaságért vívott harcból. Nagyon sok iroda, közintézmény rendelkezik szőnyegpadlóval borított helyiségekkel. A szőnyegpadló tisztítás egy külön műfaj, hiszen míg a mozgatható szőnyeget el lehet vinni a tisztítóba, ki lehet rázni vagy épp ki lehet alattuk porszívózni, a szőnyegpadló tisztítás, vagy padlószőnyeg tisztítás híján van ezeknek a lehetőségeknek.  Szintén kárpittisztítás körébe tartozik a kárpitozott bútorok tisztítása. Ilyen bútorokból a legtöbb irodában van néhány. Ha más nem, a gurulós dolgozói székek ülőfelülete illetve háttámlája lehet kárpittal borított felület.

karpittisztitas_tippek

Rengeteg kérdés merül fel a kárpittisztítással kapcsolatban. Most a különlegesebbeket, ritkábban előfordulókat válaszoljuk meg, mert ezekre találsz a legkevesebb helyen használható választ.

Mennyi idő alatt szárad a kárpitozott bútor?

Sokan tartanak attól, hogy ha kárpittisztítás szolgáltatást kérnek a takarítócég munkatársaitól, a kanapék, a váróban elhelyezett székek nedvesek maradnak, befüllednek. Ez a félelem alaptalan, amennyiben profi, megbízható takarítócég végzi az irodatakarítás, kárpittisztítás munkálatait. A megfelelő időzítés, a megfelelő eszközök és szakértelem biztosíték arra, hogy a tisztított kárpit száraz legyen a legközelebbi használatra. Egy átlagos, alaposan megtisztított kanapé száradási ideje legkevesebb 6, de maximum 12 óra. Egy este végzett kárpittisztítás során az iroda kanapéja másnap reggel nyitásra teljesen száraz és makulátlanul tiszta, illatos.

Szokványos kárpittisztítás során a poratkától is megszabadulhatunk?

Ha profi, hozzáértő takarítócég végzi a kárpittisztítást, igen, a poratka is eltűnik. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezek a kis élőlények mindenhol ott vannak, így egyetlen iroda sem szabadulhat meg tőlük örökre és maximálisan. Irodatakarítás során a poratka 90%-a eltávolítható és a rendszeres irodatakarítás meggátolja, hogy észrevehető mértékben elszaporodjanak.

pisi_tisztitas_szonyegbol

Kisállat pisi került az irodai kárpitra, hogyan lehet biztos benne, hogy makulátlanra tisztítható?

Az állatbarát irodákban néha előfordulhat, hogy egy kiskedvenc apró balesetet okoz és rápisil a szőnyegre, esetleg a kanapéra. Ilyen esetben azonnali segítségre van szükség, főleg kárpitozott bútoroknál, hogy a pisi ne ivódjon bele a belsőbb rétegekbe. A takarítócég munkatársai amennyiben épp van kapacitásuk, azonnal akcióba lendülhetnek, ám sok esetben egésznapos, hosszabb időre betáblázott működésük nem teszi lehetővé az SOS megoldást. Állatbarát iroda esetén érdemes tehát felkészülni egy nedves-száraz porszívóval, fertőtlenítő szerekkel, hogy azonnal nekiláthassunk a piszok eltakarításának. Amennyiben elvégeztük a feladatot, még koránt sem gondolhatjuk, hogy a kárpit tiszta, főleg nem azt, hogy higiénikus. Ilyen esetekben speciális kárpittisztítás szüksége, úgyhogy a takarítócéget azonnal értesíteni érdemes a felmerült plusz feladatról, hogy minél előbb elvégezhessék a profi irodatakarítás ezen részfeladatát. Minél előbb, annál jobb.