Használt irodabútor éppolyan temérdek mennyiségben található használt bútor üzletekben, online hirdetőfelületeken, mint más egyéb berendezési tárgy. Sőt, irodabútor lehet olyan tárgy is, ami alapvetően nem irodai használatra jött létre. Az iroda berendezése lehet hagyományos, lehet elegáns, lehet egyszerű vagy akár rendkívül egyedi, extravagáns is. Mindegyik esetben található olyan használt irodabútor vagy egyéb használt bútor, mely tökéletesen illik a képbe. No de megéri megvásárolni? Ha körültekintő vagy, nagyon is jól járhatsz vele.

Hasznalt_irodabutor

Ciki a használt bútor?

Ciki lenne? Csökkentené irodád presztízsét, ha használt, olcsó bútorokkal rendezed be? Ez attól függ, milyen üzletágban tevékenykedsz, és mit szeretnél közvetíteni. Amennyiben nagyon fontos a luxus és a külsőségek, sajnos nehezen engedheted meg magadnak, hogy olyan enteriőrben fogadd ügyfeleidet és üzlettársaidat, ami cseppet is spórolás szagú. De még így is találhatsz olyan használt tárgyat, amiről egy alapos takarítás után senki sem fogja megmondani, hogy nem a gyártósorról emelted le, vagy a mesteremben készítette számodra. Az antikvitások pedig teljesen más kategóriába tartoznak, legtöbb esetben magas luxusnak számítanak, de azokat inkább aukciókon tudod beszerezni.

A használt irodabútor megvásárlásának előnyei

Használt cikket eddig alapvetően a legtöbb ember pénzügyi megfontolásból vásárolt. Akadtak és akadnak olyanok is, akik a régiségekbe, a nem túl idős régiségekbe, a furcsaságokba, ritkaságokba szeretnek bele vagy értékkel bír számukra az adott tárgy előélete, hisz elmondásuk szerint a használt cikkeknek története van. Mára újabb érvvel bővül az érvpaletta. Sokan a fenntarthatóság jegyében, az ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében választják a már használt termékeket, hiszen így nem növelik a gyártási igényt. Ezek mind remek érvek, hasznos törekvések és talán egyesek szemében néha bohókás ötletnek tűnnek, mégiscsak rengeteg előnnyel járnak. Foglaljuk csak össze:

  • Jelentős pénzmegtakarítás
  • Egyediség
  • Fenntarthatóság
  • Környezetkímélet
  • Esetleg egy kis plusz, ha szerinted is „lelke van” annak, ami használtan veszel

Erre figyelj, ha használt irodabútor vásárlásán gondolkodsz

A használt cikkek, használt irodabútorok esetében mindig nagyon körültekintőnek kell lenni. Mindig nézd meg a terméket, mielőtt megvásárolod, mindig kérdezz rá, honnan származik, mikor vásárolták, kell-e tudni valamit róla és természetesen tüzetesen vizsgáld át. Nyithatóak az ajtók? Nem rozsdásak-e a fém részek? A fa mindenhol ép és tiszta? Minden csavar, minden elem megvan? Ha szükséges, mozgasd meg, kopogtasd, fejts ki rá olyan erőhatást, aminek ki lesz téve az új helyén. Vizsgáld át, hogy állapota megfelel-e annak, amit elvársz. Sőt, esetleg szagolgd is, főleg, ha kárpitozott a használt irodabútor, melyet megvenni készülsz.

hasznalt_irodabutor_2

Ha hajlandó vagy úgy invesztálni egy használt irodabútor megvásárlásába, hogy vállalod a hibák kijavítását, a bútor felújítását, akkor is vizsgáld át. Fontos tudnod, mennyibe fog kerülni neked a felújítás, állagjavítás és van-e olyan hiba, amit nem fogsz tudni orvosolni. Egy korható aljú fabútort például lehet, hogy nem érdemes megvásárolnod. Ha viszont a korhadó részeket megfelelő áron és könnyedén pótolni tudod, lehet hogy még így is olcsóbban jössz ki, mintha újat vásárolnál.

Irodatakarítás és használt bútor

Ha használt bútorokkal rendezed be irodádat, külön hívd fel erre a takarítócég figyelmét. A használt bútorokat érdemes a szokásosnál körültekintőbben kezelni, fertőtleníteni, a legapróbb csavarig áttisztítani és szakértő szemmel megvizsgálni, hogy mindenhol rendben vannak-e. Nehogy később penészedésnek adjanak helyet, vagy beköltöztess velük szút, atkákat. Irodatakarítás során mindig, minden felületet megtisztítunk, ám a használt irodabútor egy külön történet. Ha takarítócég segítségét kéred napi takarítás, heti takarítás vagy eseti irodatakarítás céljából, kérlek, előre szólj, hogy használt bútor tisztítása is szükséges lesz.