exklusive padlószőnyegNem mindegy, min járunk az irodában

Mikor irodai burkolatot keresünk, a laminált padló kézenfekvő megoldásnak tűnik, hiszen már jó áron jó minőséget és mutatós megjelenést kaphatunk. De vajon alkalmas-e a laminált padló irodák padlóburkolata gyanánt? Vajon nem használódik-e el túl gyorsan?

Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem minden iroda burkolatának megfelelő a laminált padló. Mikor aljzatot választunk, számos tényezőt kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a megfelelő mellett tehessük le voksunkat. Mekkora alapterületről van szó, milyen bútorokkal szeretnénk berendezés gyanánt, milyen típusú székekben fogunk ülni, lesz-e szőnyeg, hány dolgozó fogja nap, mint nap koptatni a padlózatot és hány ügyfél kopog majd végig rajta kemény talpú bőrcipőkben, vagy tűsarkú lábbeli csodákban? Ezek mellett még azt is figyelembe kell venni, hogy milyen környezetben található az iroda, előreláthatólag mennyire lesz gyakori, hogy sáros, nagyon koszos talpak tapossák padlónkat. Ugye először nem is gondoltuk volna, milyen sokrétű dolog egy irodai padló kiválasztása és mennyire nagy fontossággal bír a későbbi irodatakarítás, tisztaság, higiénia, praktikusság szempontjából.

szőnyeg lábtörlő

Mi is az a laminált padló?

A laminált padló védőlakk borítású, felületén fotófoliával ellátott padlótípus, mely ipari előállítású. Nem egész fa lapokból áll, hanem tömörített darálékból. Általában hosszúságra hasonlatos a hajópadlóhoz, viszont szélesebb annál. Lefektetésekor eltolással élnek, így az élek, rések nem erősítik egymást. Átlagos tisztítószerekkel könnyen takarítható, így kisebb irodák esetén, irodatakarítás során is könnyű dolgunk van vele.

Mely irodákba megfelelő?

A kis dolgozói létszámmal működő, csekélyebb ügyfélforgalmat bonyolító irodák esetében megfelelő megoldás egy jó minőségű laminált padló. Ajánlatos a kollégák figyelmét felhívni a padozat sérülékenységére.

Mely irodákban kerülendő?

A nagy dolgozói létszámú, sok ügyfelet fogadó irodák inkább tartósabb, kevésbé sérülékeny padozatot válasszanak, mivel a laminált padló borzasztóan könnyen sérül. A napi használat és rendszeres irodatakarítás sokat árthat neki. Laminált padló tisztítása egy irodában külön odafigyelést igényel, ezért takarítócég munkájára van szükség hozzá.

Irodába milyet?

A laminált padlók között többféle típus, minőség és vastagság található. A különböző típusok különböző számozással vannak ellátva, iroda esetén a vastagság és a kopásállóság a két fő szempont. Irodába 32-es kopásállóság alatt nem érdemes választani, mert még a kisebb forgalmú helyek esetében sem biztos, hogy rendszeres irodatakarítás és használat mellett évekig ép és szép marad.

Ha megsérült a szóban forgó padozat, nagyon csúnya látványt nyújt. Ahol egyszer „feljött”, akár csak egy kis, tűsaroknyi felületen, ott hamar romlásnak indul. A levegőben lévő nedvesség, a padlótisztítás során rákerülő tisztítószerek és víz, mind mind gyorsítják leépülését.