A home office lehetőséget kihasználni nem tudó irodákban valószínűleg mindenki azon gondolkodik, hogyan lehet a lehető legbiztonságosabbá tenni munkahelyét. Mikét oldható meg, hogy a dolgozók és az ügyfelek, partnerek a legkevésbé legyenek kitéve fertőzésveszélynek. Természetesen önmagunkat védve nem csak irodánk adta biztonságra kell gondolni, hanem arra is, hogy a tiszta, higiénikus irodába senki ne hozhassa be a koronavírust. Ha pedig mégis, arra ki kell találni a megfelelő tervet.

fertozesveszely-elharitasa

Az USA egyes államaiban az éttermek és szolgáltatók mindenkinek, aki betér hozzájuk, elkérik a telefonszámát és nevét, rögzítik, mely időpontba tartózkodott az adott helyen, így amennyiben valakinél felüti fejét a vírus, mindenkit értesíteni tudnak, aki érintkezhetett vele. A biztonságos iroda megteremtésében profi takarítócég, is tud segíteni. Kérje bizalommal nagytakarítás, fertőtlenítő takarítás szolgáltatásunkat, akár eseti jelleggel is!

Megoldások az irodai munkára COVID 19 mentesen

Egyes munkahelyeken igyekeznek a minimálisra csökkenteni a bent lévők számát, máshol viszont azon kell törniük a fejüket, hogy miként különítsék el a dolgozókat és hogyan minimalizálják a közvetlen és közvetett érintkezések számát. Utóbbi rendkívül nehéz feladat, hiszen a közös helyiségek, közös használati tárgyak, berendezések használta a sokszor alapvetően szükséges a megfelelő munkavégzéshez. A távolság és a megfelelő minőségű irodatakarítás megszervezése nem könnyű feladat, ezért is érdemes profi takarítócég szabályoknak és helyzetnek megfelelő szolgáltatását igénybe venni.

TIPPEK a koronavírus veszélyének minimalizálására

COVID19_ellen

Irodatakarítás, fertőtlenítő takarítás profi kezek által: Egy jó takarítócég mindig naprakész az aktuális takarítási szabályokkal és szükségletekkel kapcsolatban. Rendelkezi s kellő tudással, takarítóeszközökkel, tisztítószerekkel és természetesen képzett, elhivatott munkatársakkal.

A megfelelő távolság betartása: Biztosan nagyon nehéz, de ne gyülekezzünk most a kávégépnél, ne várjuk meg egymás munka után, ne tartsunk zsúfolt értekezleteket! Írjuk át a szünetre vonatkozó szabályokat, hogy mindenki elmehessen mosdóba, ebédelhessen és kávézhasson, de ne egyszerre! Amit lehet írásban, e-mailen vagy telefonon beszéljünk meg. Ma már számos applikáció, program áll rendelkezése, melyek segítségével egy komplett és teljes értékű meeting is lefolytathat online, egymástól megfelelő távolságban, biztonságban.

Megfelelő és folyamatosan tisztított szellőzőrendszer: A szellőzőrendszeren, klímán keresztül sajnos rengeteg kórokozót juttathatunk beltereinkbe. Ügyeljünk arra, hogy a berendezésünk megfelelő szűrővel ellátott, folyamatosan tisztított legyen, ezzel csökkenthetjük annak veszélyét, hogy pont ez „osztja szét” a koronavírust dolgozóink, munkatársaink és ügyfeleink között. Sajnos a maszk sem véd mindentől.

Ingyen maszk és kézfertőtlenítő biztosítása: Az egyszerhasználatos orvosi maszkok és szenzoros adagolóba töltött kézfertőtlenítők elérhetőségével nagyban csökkenthető a COVID-19 munkahelyi terjedése. A fertőtlenítő gélt érdemes az iroda ajtajához elhelyezni valamint a mosdó, konyha és nagyobb irodák esetén a munkahely több pontján felállítani. Így mindenki fertőtlenítheti magát mielőtt és miután bármihez nyúlna.