A fűtési szezon nem csak a pára, penész, havas-latyakos idő közeledtét, de az intenzívebb porosodás kezdetét is jelenti. Mindegy, milyen fűtési megoldással szabályozzuk az iroda hőmérsékletét, a felfelé áramló meleg levegő megmozgatja a port, szöszöket is. Ha eddig hetente kellett port törölni, most két nap múlva már látszik a szükségessége. Honnan lenne ennyi por, ha nem viselkedünk másként irodánkban, mint eddig? A válasz egyszerű: onnan, ahonnan nem szoktuk eltávolítani.

porral_olto

Előkerül az éves por adag

Irodatakarítás során mi nem feledkezünk meg az olyan helyek portalanításáról, megtisztításáról sem, amelyekre a laikusok nem is gondolnának. Az asztalok összekötőelemei, a kapcsolók, a dísz szegélyek peremei, a képkeretek vagy épp a poroltók és egyéb eszközök sokszor porosak maradnak. Még otthonainkban is így van ez, hiszen ki az, aki hetente portalanítja a lámpa búrát, vagy áttöröl minden peremet? Pedig a legkisebb felületeken is jelentős por gyűlik össze. Mikor jó idő van és egész nap szellőztethetünk, a por jelentős mértékben felgyűlik. És persze ilyenkor is mozgásban van. Azonban a téli időszakban a fűtés miatt tapasztalhatunk nagymértékű porosodást. Száraz, meleg levegő száll fel, magával ragadva a fentebb említett kis, elfeledett felületekről a többhetes vagy akár több hónapos por adag egy részét. Ez az adag valahol máshol ülepszik le. Akár az iroda padlóján, akár az asztalokon vagy a polcokon. Természetesen a kárpitok sincsenek védve ellene.

porosodas

Hogyan védekezz a por ellen?

A kérdés egyszerű és a válasz is az, de a megvalósítás már nehézkesebb. Na, nem bonyolultsága okán, inkább azért, mert odafigyelni az apró részletekre nem is olyan könnyű. Takarítócég lévén nálunk ilyen probléma nincs. Napi takarítás, heti takarítás vagy akár eseti takarítás szolgáltatásunk igénybevételével az irodatakarítás makulátlan végeredményt kínál. Nem lesz por sehol, mert egy szemet sem hagyunk.

A jelenlegi vírushelyzet felborította a megszokott rendet. Az irodatakarítás néhol sűrűbben szükséges, egyes irodák, munkahelyek, közületek esetén viszont ritkult a gyakoriság. Ahol a rendszert sikerült átállítani otthoni munkavégzésre, ott a rend és tisztaság fenntartása heti takarítás elvégzésével megoldható. Ahol viszont még bejárnak a munkatársak, a napi fertőtlenítés, fertőtlenítő takarítás szükséges. Sőt, a nagyobb forgalmú helyeken naponta többszöri fertőtlenítés alá kell vonni a közösen használt helyiségeket, kilincseket, korlátokat stb. A napi takarításba nálunk a portörlés is beletartozik és rendszeresen elvégezzük a nagyobb, átfogó portalanítást is, úgyhogy az üres, heti szinten karbantartott irodák éppúgy portalanok maradnak COVID 19 helyzet alatt is, mint a napi szinten takarított munkahelyek. Természetesen csak a saját munkánkról beszélünk, de nyilvánvaló, hogy egy magára valamit is adó takarítócég sosem fog csalódást okozni. Ha fontos a minőségi irodatakarítás Budapest és környékén, hívjon minket bizalommal!