A tél kritikus időszak irodatakarítás szempontjából is. Az utak jobb esetben csak havasak, de ha beköszönt néhány enyhébb nap, pillanatok alatt bokáig érő latyak keletkezik.

irdtk_p035

Természetesen hiába járunk tömegközlekedéssel vagy autóval munkába, megbeszélésre, egy minimális távot így is, úgy is meg kell tennünk gyalog. A lábbelink összepiszkolásához ilyenkor elegendő kiszállni az autóból a munkahelyünk vagy a tárgyalás helyszínét adó irodaépület előtt és besétálni oda. Az útpadka mellet, a járdán, a lépcső alján összegyűlt hólé és sár egyetlen lépés alkalmával már összekoszolja cipőnk talpát. Ezt az a koszt aztán bevisszük az irodába is.

irdtk_p036

Télen egy kis létszámú, kisebb forgalommal rendelkező iroda is igényli a rendszeres profi irodatakarítást. A nagy alapterületű, sok emberrel működő és nagy forgalmú iroda télen a napi takarítást is elbírja, hiszen a padló, a lábtörlők, az esernyőtartó mind képes jelentősen koszolódni már egyetlen munkanap alatt is. Arról nem is beszélve, hogy olyan tényezők is szükségessé teszik a rendszeres irodatakarítást, melyekre talán nem is gondolnánk. Melyek ezek? Íme néhány példa:
•    Télen sokkal több meleg italra, ételre vágyunk. Ebből következik, hogy az irodai dolgozók napjában többször készítenek kávét, forró csokit, teát maguknak. Sokkal több nassolni valót vesznek magukhoz, akár az asztaluknál is. Mindez foltokat, morzsákat eredményez, valamint a konyha is erőteljesebb használatnak van kitéve. És persze a közös részek takarítását sem szereti senki magára vállalni, így marad a takarítócég, melynek munkatársai a mosogatástól kezdve a virágok locsolásán keresztül mindent megoldanak.
•    A fűtés is hozzájárul a kosz képződéséhez, mégpedig úgy, hogy fűtési szezonban több por száll a levegőben, több szösz ül meg a székek, a kanapé alatt. A legmodernebb irodákban, ahol például padlófűtés működik, talán kevésbé látványos ez, ám a meleg levegő mozgása lassan, de biztosan ott is átmozgatja a port.
•    A tél párával is jár, így számolni kell az esetleges penészesedés gondolatával is. Nem kell ahhoz elhanyagolt és koszos irodának lenni, hogy megjelenjen a rusnyaság az ablakok sarkánál vagy rosszabb esetben a falakon. A rendszeres irodatakarítással elkerülhető a penész megjelenése is, hiszen profi munkatársaink minden apró részletre odafigyelnek annak érdekében, hogy az adott iroda tiszta, higiénikus és rendezett legyen.

irdtk_p037

Mindezekből jól látható, hogy a tél beköszöntével fontos átgondolni az irodatakarítás sűrűségét és amennyiben szükséges, azonnal egyeztetni a heti vagy napi takarítás ügyében. Egy profi takarítócég mindenre odafigyel. Ha indokoltnak látjuk a heti többszöri takarítást, jelezzük az illetékes felé. Kollégáink első kézből értesülnek az esetleges problémákról, hiszen ők találkoznak a porral, sárral, kiömlött étellel, itallal, párásodással, apró penészfoltokkal és a többivel, így tisztában vannak vele, hogy milyen időközönként szükséges intézkedni az iroda tökéletes működése és tisztasága érdekében.