Miért takarítócéggel végeztessük az irodatakarítás munkálatait? Ez sokaknak nem egyértelmű először, hiszen úgy gondolják, hogy Teri néni, aki nyugdíját egészítené ki némi portörléssel, kevesebb pénzzel is beéri majd, és egy takarításon sok mindent elrontani nem lehet. Ez nagyon rossz hozzáállás, egyáltalán nem hatékony és sok esetben (tisztelet a kivételnek) csak kidobott pénz. Miért? Nagyon sok mindent el lehet rontani és a legtöbb egyszemélyes amatőr még a lelkesedésnek és lelkiismeretességnek is híján van.

Mi baj lehet az amatőr takarítóval?

1. Csak ott takarít, ahol látszik.

Mivel egy egyszemélyes, nem hivatásos takarítónőnek nincs olyan főnöke, aki számon kérné, ha a polc alját nem törli le, vagy nem mossa ki a kukát, inkább csak annyit dolgozik, amennyit feltétlenül kénytelen. Amit el lehet sumákolni, azt inkább meg sem csinálja. Olcsóbban is elvállalja a munkát, de sokszor csak a felét csinálja meg, vagy annyit sem.

irdtk_p083

2. Nem fertőtlenít.

A takarítócég munkatársai az irodatakarítás alapvető részének tekintik a hűtő, a mosogató, a mosdók, a mellékhelyiségek és még a kilincsek, korlátok lefertőtlenítését is, hiszen arra vannak felfogadva, hogy rendezett, tiszta és higiénikus környezetet biztosítsanak az iroda dolgozói és a cég partnerei számára. A takarítócég kényes a munkájára, csak profi és megbízható emberekkel dolgozik, hiszen egy kis hiba is rossz fényt vethet az egész vállalkozásra és akkor aztán az ügyfélszerzés megakadhat. Egy magányos takarítónő azonban nem szorul rá a széles ügyfélkörre, egy-két helyet mindig talál magának.

irdtk_p084

3. Nem szakértő.

A profi irodatakarítás nem csak porszívózás, szőnyegek kirázása, portörlés, felmosás és a WC letörlése, hanem annál sokkal több. A megfelelő szaktudás hiányában egy utcáról beszabadult takarítónéni csak amolyan otthoni tisztogatást tud csapni, ami ott elég is, de olyan helyen, ahol egy nap sok, különböző környezetből származó ember tartózkodik, jelenik meg, egyáltalán nem elég.

irdtk_p085

4. Nem a megfelelő szerekkel és eszközökkel dolgozik.

Nem lehet akármivel takarítani. Egyrészt vannak hatékony és nem hatékony tisztítószerek, ahogy vannak hatékony és nem hatékony tisztító eszközök is, másrészt pedig törvényileg szabályozva van, mivel lehet intézményekben, irodákban, vagy vendéglátóegységekben takarítani. A profi takarítócég napi takarítás vagy heti takarítás során megfelelő eszközökkel és szerekkel végzi munkáját.

5. Hazavisz ezt-azt.

Sajnos jellemző (tisztelet a kivételnek), hogy az egyszeri takarítónő szereti hazahordani, amit feltűnés nélkül haza tud. Gondolunk itt felmosófejre, WC papírra, kéztörlőre, takarítószerekre, de akár értékesebb dolgok is eltűnhetnek a keze nyomán. Nem alaptalan gyanúsítgatás, sok cégvezető panaszát hallgattuk már meg e témában és leszögezhetjük, hogy nagyon leleményes megoldások is vannak a jövedelemkiegészítésre.

Ez mind csak a jéghegy csúcsa, sok apróság is az amatőrök ellen szól. Természetesen van számos olyan takarítónő, aki csodálatos tisztaságot és higiéniát tart fent, valamint a keze sem enyves, de összességében jobb választás a profi takarítócég, amely számára az irodatakarítás nem munka, hanem hivatás és kényesen ügyel az ügyfél maximális megelégedettségére.