Számos takarítócég hirdet olcsó irodatakarítást vagy épp profi, esetleg gyors munkavégzést, ám ezek közül nem mindegy, hogy egy tulajdonos vagy irodavezető melyiket választja. A döntésnél sok mindenre érdemes figyelni annak érdekében, hogy megtalálja az a takarítócéget, amellyel kiváló együttműködés jöhet létre. Sokan először kizárólag az árszabás alapján hoznak döntést, majd közülük többen is hamar új vállalkozó után kell nézniük, mert az irodatakarítás minősége éppenséggel árával volt egyenesen arányos. Annak érdekében, hogy már elsőre a jó döntést hozza meg, íme néhány tulajdonság, mellyel egy jól dolgozó, minőségi szolgáltatást nyújtó cég rendelkezik:

  • Leinformálhatóság: Bárki mondhatja magáról, hogy ő a szakma legjobbja, legyen szó bármiről. Ám mások nem mondják ugyanezt bárkiről, csak arról, aki valóban profi munkát végez. A leinformálható takarítócég nem csak annyit jelent, hogy van kit megkérdezni az adott vállalkozás munkájáról, hanem főleg azt, hogy egy publikus cégről van szó, mely weboldallal, élő telefonszámokkal, e-mail címmel rendelkezik. Sokan nem fordítanak erre kellő figyelmet, pedig egy weboldal nagyon sokat elárul tulajdonosáról, a vállalkozásról, melynek érdekében létrejött. Már maga a léte bizonyíték arra, hogy itt valóban komolyan veszik azt, amit hirdetnek, kínálnak.
  • Megfelelő kommunikáció: Egy vállalkozás vezetője vagy annak képviselői nem engedhetik meg maguknak, hogy félvállról vegyék a telefonhívásokat, még akkor sem, ha fárasztó kérdezősködés miatt csöng a telefon. A nehezen elérhető vállalkozások, a sok megválaszolatlan e-mail arra enged következtetni, hogy nem megfelelően bánnak az ügyféllel. Akinek nem fontos az ügyfél, annak az elvégzett munka minősége sem lesz az.
  • Szakértelem: Manapság már nem elég csak tudni, hogy mire való a felmosó. Számos olyan irodatakarítási megoldás és előírások léteznek, melyek szakértelmet, gyakorlatot kívánnak. Olyan céggel érdemes szerződni, akik munkájukat maximális hozzáértéssel végzik.
  • Elhivatottság: A hozzáállás milyensége feltételezi a végeredmény minőségét. Azok, akik utálatos munkaként tekintenek a takarításra, nem dolgoznak hatékonyan, nem a kiemelkedően tiszta és higiénikus iroda, nem az ügyfél elégedettsége lebeg a szemük előtt. Céljuk csupán minél előbb túl leni az egészen. Azok számára, akik kényesek munkájukra és igényesek önmagukra nézve az ügyfél elégedettsége a cél.
  • Rugalmasság: Van, ahol hajnalban, van, ahol késő este és van, ahol napközben szükséges takarítást végezni. A rugalmasság rendkívül fontos, az ügyfél igényeihez kell alkalmazkodni, nem pedig az ügyfeleknek kell alkalmazkodni a takarítócég időbeosztásához.
  • Technikai háttér: Lehet egy takarítócég lelkes és fejleszthet meggyőző honlapot, ha nincs meg a megfelelő technikai háttér és személyzet. Egy vödörrel és egy seprűvel még otthon is nehéz csodást tenni. Számos speciális felszerelés, takarítógép szükséges ahhoz, hogy teljes körű irodatakarítást végezzen egy jó csapat.