padlószőnyegtisztításAz irodatakarítás elengedhetetlen részét képező porszívózás nem oly egyszerű, mint otthonunkban. Ha irodáról van szó, profi megoldásra van szükség és ha takarítócég eszközeiről beszélünk, szintén a profi masinákat említhetjük. Miért? Mert nem csak egy irodát takarítunk, nem csak alkalmanként használjuk a legkorszerűbb eszközöket, hanem folyamatosan járunk irodáról irodára, intézményről intézményre, így eszközeink naponta többször is munkába állnak.
A porszívózás nehézségei irodatakarítás közben már a munka elején jelentkeznek. Legtöbb esetben jelentős alapterületű iroda kéri profi takarítócégünk segítségét, így több lakást kitevő padlómérettel kell megbirkózni. Idő és energiaigényes feladat, amit, ha valamilyen oknál fogva nem megfelelően végzünk, az iroda talál profibb szakembereket helyettünk. Nyilván ezt nem engedhetjük meg magunknak, így munkatársaink csak a legjobbak közül kerülhetnek ki, ahogy az általuk használt eszközök is.
Folyamatosan igyekszünk képezni magunkat, – igen, takarítás területén is lehetséges – mert nem csupán lépést tartani szeretnénk másokkal, hanem inkább egy lépéssel előttük járni.

 

iroda porszívózásHatékony porszívózás

A hatékony porszívózásnak van néhány alapvető ismérve, amit, akárhová is bonyolítjuk a dolgot , nem lehet kihagyni. Nézzük, melyek ezek:
⦁ A porszívózandó felület átnézése és előtakarítás: profi, nagy kapacitású, ipari porszívók is adták már meg magukat olyan tárgyaktól, amik tönkreteszik a csövet, a belső tartályt. Általában nincs semmi ilyesmi az iroda padlóján, de porszívózás közben fontos a lábunk elé, vagy inkább a porszívó “szája” elé nézni, így kerülve el káros darabkák felszívását.
⦁ Értékek védelme: Az előző pont csak pepitában. Mikor nem az eszközre káros tárgy, hanem egy elveszített értékes apróság kerül a porszívóba, a legnagyobb valószínűséggel sosem jut vissza gazdájához, hanem ugyanott végzi, ahol a felszívott morzsa, por, szöszök: a szeméttelepen. Profi irodatakarítás közben munkatársaink figyelnek arra, hogy a porszívó ne “egyen meg” egy gyűrűt vagy egy elhagyott, magányos fülbevalót.
⦁ Alaposság: Kerülhetett volna a lista élére is, hiszen alaposság nélkül az irodatakarítás éppen olyan, mint mikor a munkáját szörnyen unó Gizella néni csapja össze. A porszívó fejét minden egyes négyzetcentiméteren át kell tolni, ha szükséges többször is. A székeket odébb tesszük, a mozgatható dolgok mögött, mellett és alatt is kiporszívózunk.
⦁ Megfelelő szívóerő beállítása: Alacsony fokozaton a porszívó kevesebb port, piszkot szív fel, mint maximumon, azonban a legmagasabb szívóerőre állítva több áramot fogyaszt. A hatékony porszívózás és alapvetően az irodatakarítás egyik kulcsfontosságú meghatározója, hogy képesek legyünk felméri a szükséges energiabefektetést.