Irodatakarítás során számtalanszor találkozunk a koszos tisztítóeszközök, elnyűtt felmosók, rendetlenül összedobált tisztítószerek problémájával. Ezeket természetesen orvosoljuk, de mi a helyzet azokban az irodákban, munkahelyeken vagy akár otthonokban, ahová profi takarítócég még nem jutott el? Sok esetben káosz, mely jelentősen megnehezíti a helyiségek kitakarítását.

takaritoeszkozok_tisztitoszerek_higienia

A tiszta, minőségi és rendben lévő takarítóeszközök, jól válogatott takarítószerek megléte a megfelelő takarításnak, a higiénia és rend kialakításának. Koszos felmosóval nem lehet tisztára mosni a padlót. A leülepedett, vödör aljára tapadt kosz sosem fog tiszta felmosóvizet eredményezni, de egy poros, szöszös, netán nedves és szerves szennyeződésbe húzott seprű is piszkot hagy maga után. A takarítószivacsokról, rongyokról ne is beszéljük, igazi baktériumtenyészetek, bűzforrások tudnak lenni.

Akár irodatakarítás, akár családi ház vagy kis albérlet takarítása a cél, a használt eszközöknek önmaguknak is tisztának kell lenni ahhoz, hogy minden szempontból kielégítő eredményt kapjunk. Mindemellett a takarítóeszközök és tisztítószerek között fennálló rendetlenség szintén higiéniátlanságot eredményezhet, valamint lassítja a takarítást, nehezíti azt és még a rendszeres takarítóeszköz és tisztítószer beszerzést is megnehezíti.

A leggyakoribb problémák:

  • Koszos tároló: A takarítóeszközök tárolására használt helyiség sok helyen koszos, rossz szagú és nagy valószínűséggel higiéniai szempontból is gyalázatos állapotban van. Pedig ez az a helyiség, ahol a tisztaságot folyamatosan fenn kell tartani, hiszen ami innen a takarítóeszközökre ragad, azt kenjük végig az iroda, lakás, üzem többi részén.
  • Minden helységbe és minden felületre egy takarítóeszköz használata: Az irodák padlóját nem tanácsos ugyanazzal a femosóval tisztogatni, amivel a mosdókban mosunk fel. Szintén roppant higiéniátlan dolog ugyanazzal a kendővel port törölni az akták alatt, és a pultokon, amivel előtte nap a mosdókagylót töröltük át. Konyha, mosdók, vendégtér/várót, irodák, lépcsőház…a különböző típusú szennyeződhetőségű helyiségek külön takarítóeszközzel legyenek takarítva!
  • Kimosatlan és nedvesen bűzölgő felmosó: A felmosás után csak a helyére dobott felmosó és vödröt a baktériumok melegágya.
  • Kimosatlanul és nedvesen eltett tisztítókendők, rongyok, szivacsok
  • Koszos kézzel összefogdosott tisztítóeszközök és tisztítószerek
  • Rendetlenül elpakolt takarítószerek és takarítóeszközök
  • Több, félig üres vagy majdnem üres, bontott és bontatlan tisztítószer, melyek a feledés homályába és a rendetlenségbe veszve az „elfogyott, rendelni kell”- pazarlást okozzák.

Ha a takarítóeszközök és a tisztítószerek higiénikus és rendszerezett tárolása mellett döntünk, a takarítás valóban a helyiségek megtisztításává válik, a higiénia könnyen biztosítható, valamint a kellemetlen szagoknak is búcsút inthetünk. Emellett jelentős javulás érhető el a takarítás időtartamában és a takarítási kedv is megnő, hiszen a takarítóeszközök elővarázsolása, a tisztítószerek kiválasztása nem egy koszos helyiségben, büdös eszközök között való kutakodási procedúra lesz.

takaritoszerek_rend

Takarítócég lévén nálunk a takarítóeszközök és tisztítószerek szigorú rendben sorakoznak. Minden irodát, minden közületet vagy épp kereskedelmi egységet új, higiénikus eszközökkel takarítunk.