Undorító a tárolód? Büdösek és gusztustalanok a takarítóeszközeid? Nincs kedved a felmosó nyeléhez nyúlni és felfordul a gyomrod a rongyoktól? Nem találod a bútorápolót, de padlófelmosóból három bontottra is bukkansz, miközben keresed? Így nem lehet tisztaságot varázsolni sem egy iroda, sem más munkahely vagy lakóépület beltereiben sem. Tedd rendbe először azt, amivel rendbe tennéd a többit! Íme pár tipp ahhoz, hogy pillanatok alatt rendet és tisztaságot varázsolj a tárolódba a takarítószerek és tisztítóeszközök közé. Kövesd javaslatainkat és a végeredménynek nagyon fogsz örülni!

Szelektálás, beszerzés

Pakolj ki a tárolóból, a mosogató alól, a fürdőszobai szekrényből és dobd ki azokat a takarítóeszközöket, melyek már nem tekinthetően higiénikusnak vagy hatékonynak. Írd össze, mire van szükséged és szerezd be a kellő eszközöket, szereket!

  • A konyha, mellékhelyiségek kapjanak külön takarítóeszközöket, mert a higiénia biztosítása csak így lehetséges.
  • Ha színkódot vezetsz be, biztos lehet benne, hogy nem takarítod véletlenül sem az asztalokat a mellékhelyiségben használt ronggyal. (Például konyha sárga eszközök, fürdőszoba kékek, többi helyiség sárga.)
  • Legyen egy listád a rendszeresen kellő szerekről, így bevásárláskor gyorsan csekkolhatod, mi fogyott el, mit kell venned.

Tiszta tároló – Rendes tároló

A takarítóeszközök és tisztítószerek tárolására használt helyeket, szekrényeket, kosarakat takarítsd ki rendszeresen! A tisztítószereket hatásuk szerint rended sorba és mindig tisztítsd meg a flakonjukat, hiszen megeshet, hogy koszos kézzel nyúlsz hozzájuk. A takarítóeszközöket érdemes fali tartó segítségével tárolni, így nem a talajon összenyomódva büdösödnek, hanem szellőzhetnek két használat között. És még jobban is néz ki az ilyen módon berendezett tároló. A rongyoknak, kendőknek érdemes szárítót rendszeresíteni, amin szintén szellőzhetnek és sokkal könnyeben találod meg azt, amelyiket épp keresed.

higienikus_takaritoeszkozok

Takarítóeszközök tisztítása

Minden takarítás után alaposan mosd ki a takarítóeszközöket. A felmosónak nem csak a feje, de a nyele is piszkolódik, így azt is fertőtlenítsd. A kimosott, lemosott eszközöket hagyd megszáradni, majd tiszta és száraz állapotukban tedd őket a helyükre!
A felmosóvödör kosarát is alapos tisztításnak kell alávetni, hiszen ezen „szűrődik” keresztül az összes mocskos víz. Minden takarítás után tedd ezt is rendbe! Az elhasznált, bolyhos, avíttos, törött a takarítóeszközöket nem tartsd meg! Fontos, hogy ne termeljünk szemetet, de azzal a felmosóval, amelyik már elmállik, nem tudsz rendesen takarítani.

Minőségi eszközök és szerek

Ha minőségi, környezetbarát takarítóeszközök és tisztítószerek alkotják a készleted, biztos lehetsz abban, hogy megfelelő takarítást tudsz velük végrehajtani és nem kell belőlük hetente újat venned. Ezek az eszközök és szerek sokszor drágábbak, azonban hosszútávon gazdasági és környezetvédelmi szempontból is jobban megérik, mint az olcsóbb verziók.

Ha nem szeretnél bajlódni a takarítással, profi takarítócég lehet a megoldás! Az irodatakarítás mellett egyéb munkahelyi, üzemi, kereskedelmi területek takarítását is vállaljuk, kollégáink kényesek a minőségre, így biztos lehet abban is, hogy nálunk a higiénia a takarítóeszközökre is kiterjed.