A kiállítóterem, ügyféltér takarítás során fokozott figyelmet kell fordítani a padló és esetenként a bútorok takarítására. Bizonyos körülmények között azonban a legmagasabb színvonalú takarítási szolgáltatás sem lehet elegendő, a tisztaság fenntartásához kellő előkészületeket kell tenni.

A kiállítótermek és ügyfélterek legfőbb jellemzője, hogy falaik között nap, mint nap sok ember fordul meg, tehát ezek a helyiségek, különösen a padlójuk nagy igénybevételnek van kitéve. Ennek megfelelően a kiállítóterem vagy ügyféltér takarítás is rendszeres és alapos kell, hogy legyen. Az irodatakarítás során már megszokott professzionalizmus a szóban forgó termek tisztává varázsolása során is garantálja a tökéletes végeredményt, azaz a makulátlan tisztaságot és a maximális higiéniát. A hangsúlyok azonban mások, mások az igények az iroda és mások az ügyféltér vagy a kiállítóterem takarítás esetén.  A nagyobb felületek és a nagyobb kihasználtság intenzívebb tisztítási műveleteket igényel, erősebb takarítógépeket, több vizet, több tisztítószert. A reprezentációs célokat szolgáló termek esetében fontos lehet a kellő felületkezelés, a padló fényesítése is. Hasonlóan kiemelkedő jelentőségű az ügyféltérben található bútorok, ügyfélpultok, székek, padok takarítása is, hiszen nagyon rossz benyomást szerez az ügyfél a cégről, ha maszatos pulton kell írnia vagy zsíros tapintású székre kell leülnie. Számos nyilvános ügyféltér rossz higiéniás viszonyait jól jelzi, ha az ügyfelek inkább állva várakoznak, ahelyett, hogy leülnének a gyanúsan opálos ülőalkalmatosságokra. A kiállítótermek esetében ez a probléma talán kevésbé élesen jelentkezik, de hogy a makulátlan tisztaság azok esetében is alapkövetelmény, az aligha képezheti vita tárgyát.

Bár a kiállítóterem, ügyféltér takarítás a rendszeres takarítást végző vállalkozás dolga és felelőssége, amely többnyire a cég irodatakarítását is végzi, a tulajdonosok sokat tehetnek a tisztaság megőrzéséért néhány átgondolt előkészülettel, hasznos módosítással. Érdemes a sokat használt helyiségek aljzatát erősre és strapabíróra tervezni, fontos a választott padlóburkolat jó kopásállósága. Nem lényegtelen a szín és a mintázat sem, hiszen az idővel óhatatlanul megjelenő szennyeződések bizonyos felületeken szinte virítanak, míg szerencsés mintázat mellett szinte észrevehetetlenek maradnak. Nagyjából ugyanez mondható el a bútorokról is. Nagy igénybevételhez elengedhetetlen a magas kopásállóság, és nem jó ötlet intenzíven használt pultokat, székeket olyan felülettel választani, amelyen minden apró koszfolt azonnal meglátszik, hiszen a kiállítóterem, ügyféltér takarítás csak a vendégek távozása után, illetve érkezése előtt történhet meg.

A reprezentatív helyiségek tisztaságának megőrzéséért sokat tehet néhány jól megválasztott és főként jól elhelyezett lábtörlő is, hiszen a padlóra kerülő piszok a cipőtalpakon érkezik, és különösen esős időben egészen vállalhatatlan állapotokat idézhet elő. Ha ezekre az apróságokra figyelünk, a kiállítótermek és ügyfélterek rendszeres takarítását már bátran rábízhatjuk egy professzionális takarítócégre, a végeredmény garantáltan ragyogó lesz!