A rendszeres irodatakarítás Dél-Pesten éppúgy könnyen és gyorsan elérhető szolgáltatás, mint Budapest egyéb városrészein. A Főváros Dunától keletre eső, déli kerületei azonban sok szempontból különböznek a budai, az észak-pesti vagy a belvárosi városrészektől.

irodatakaritas_fovaros

Város és vidék határán

A rendszeres irodatakarítás Dél-Pesten a Főváros 17., 18., 19., 20. és 23. kerültében végzett, irodákban, üzlethelyiségekben, kiállítótermekben végzett takarítási munkálatokat takar. Mivel az ország gazdasági és üzleti központja Budapest, így nem csoda, hogy itt összpontosul az ország irodáinak, vállalkozási székhelyeinek zöme is. Budapesten közel annyi iroda és üzlethelyiség található, mint az ország többi részében összesen, így nem csoda, hogy a Fővárosban az igény is sokkal nagyobb az irodatakarításra, mint bárhol másutt Magyarország településein. Így a rendszeres irodatakarítás Dél-Pesten is olyan szolgáltatás, mint a város többi részén, gyorsan, kedvező áron elérhető és megbízható, ugyanakkor itt a kereslet és a kínálat némiképp másként alakul, mint Budapest többi részén.

irodatakaritas_del_pest

Rendszeres irodatakarítás Dél-Pesten?

Az öt dél-pesti kerület Budapest területének körülbelül negyedét jelenti, tehát meglehetősen kiterjedt vidékről beszélhetünk. A vidék elnevezés azonban más szempontból is találó, a fentebb említett kerületek többnyire a Főváros legfiatalabb kerületei, egyes részeiken még olyannyira vidékies vonásokkal, mint a legelők és szántóföldek. A dél-pesti kerületek belsőbb városrészei sem nagyvárosi jellegűek, főként kiterjedt kertvárosok, gyéren beépített térségek, nagy kiterjedésű ipari területek és lakótelepek jellemzik őket. Ennek köszönhető, hogy a városnak ezen a részein jóval kevesebb vállalkozás működteti a székhelyét, a fővárosi átlagnál alacsonyabb az üzlethelyiségek, irodák száma. A szűk értelemben vett Belvárosban is kétszer annyi iroda található, mint az öt dél-pesti kerületben összesen. Rákosmente, Kispest, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Pesterzsébet és Soroksár területén az eladó és kiadó irodák száma együttesen nem éri el az újpesti irodák számát, pedig az említett kerületek lakosságszáma több, mint háromszorosa Újpestének. A magas lakosságszám érthetővé is teszi a helyzetet, a Főváros ezen része alapvetően lakóövezet, kertváros és lakótelep, nem pedig üzleti környék. A rendszeres irodatakarítás Dél-Pesten így arányaiban jóval ritkábban keresett vállalkozás.

Természetesen a szóban forgó kerületekben is működnek irodák, üzlethelyiségek, a helyi hivatalok értelemszerűen helyben találhatóak és a jelentős lakosságszám számottevő piacot is jelent a helyi szinten gondolkodó vállalkozásoknak. Ezért a rendszeres irodatakarítás Dél-Pesten is szükséges tevékenység, olyan alapszolgáltatás, ami semmivel nem jelenthet kevesebbet itt, mint a Főváros bármely más kerületében.