Az irodatakarítás szerves részét képezi a portörlés, azonban a takarítócég munkatársai csak azokban a helyiségekben dolgoznak, csak azokat a felületeket tisztítják, melyekben a cégvezetővel, irodavezetővel megegyeztek. Munkatársaink nem kutatnak az asztalokon, nem pakolásznak az iratok, akták között, csak abban az esetben, ha engedélyt kapnak rá. Érdemes megengedni, hogy az iratokat, a polcokon iratpapucsokban álló archivált, gyűjtött papírokat is megszellőztessük és portalanítsuk, különben vastagon felgyűlik a lerakódás.

por padló

Ha egy poros iratkupacot veszünk elő, a rárakódott finom por és apró szöszök kijutnak az iroda levegőjébe, padlójára, ezzel koszt eredményezve. A napi takarítás vagy heti takarítás során nem szükséges minden alkalommal letörölni, portalanítani az iratos szekrényt, polcokat, azonban havonta vagy legalább iroda nagytakarítás során mindenképpen fontos ezzel is foglalkozni.

Por és hírnevünk

Gondoljunk csak bele abba, hogy egy ügyfél szeme láttára kell elővenni régebbi mappákat, melyek éppen egy nem takarított polcon találhatóak. Mikor kihúzzuk a tartót, látványosan lehullik a por, a finomabb szemcsék még keringőznek a levegőben és a keresett mappa is csupa por, meglátszik rajta az ujjunk nyoma. Milyen benyomást kelt mindez az ügyfélben? Biztosan nem jót.

Az irodatakarítás nagyon sokrétű tevékenység, melyet legjobban egy erre szakosodott csapat tud elvégezni. A portörlés egyszerűnek tűnik, azonban egy iroda teljes területén portalanítani nem házimunka jellegű. A megfelelő eszközök hiányában a letörölt porból sok jut vissza a levegőbe, és kicsivel később újból ráül a polcokra, az aktákra, az íróasztalokra, tehát az elvégzett munka nem hoz 100%-os eredményt. Munkatársaink a megfelelő takarítóeszközök és tisztítószerek, valamint szakértelem birtokában kiváló munkát végeznek, melynek eredményeképpen nem kell aggódni egy kihúzott akta miatt.

Por és allergia

A por nem csupán esztétikai problémákat okoz. Az emberek jelentős része szenved valamiféle allergiától, a poros közegben pedig még azok is tüsszögnek, akik alapvetően nem tapasztalnak irritációt. Sajnos a mai, szennyezett levegőjű környezet rengeteg port „terem”, így akár egy hét alatt is jelentős mennyiség rakódhat le, ami a levegőmozgás hatására eltelíti az iroda levegőjét, ezzel keserítve az ott dolgozók életét.

Ügyeljünk mindig arra, hogy a takarítócég munkatársai végezhessék munkájukat és engedjük meg neki a polcok, mappák portalanítását is.