A karácsony az irodában nem szentestét és karácsony két napját jelenti, hanem az előtt lévő napokat, hetet. Egy jól működő irodában a munkatársak jó viszonyban vannak egymással, így a légkör minimum baráti, de jobb esetben akár családias is lehet. Egy ilyen környezetben helye van az ünnepi előkészületnek. A legtöbb irodában van karácsonyi díszítés, kis hangulatkeltés különféle díszekkel, gömbök az ablakban, rénszarvas vagy épp csillagok, fenyő. A hangulatkeltésben azonban az illatok játszák a főszerepet, ezért nagyon jó hatást érhetünk el, ha alkalmazzuk az aromaterápiát irodánkban.

Irodatakarítás során rengeteg megoldással találkoztunk már ér be kell vallanunk, mindig kellemes időtöltés egy olyan iroda helyiségeiben takarítani, amelyben finom illatok „dolgoznak” a jó közérzetét vagy jelen esetben ünnepi hangulatért. Az aromaterápia ráadásul nem csak finom illatokat ad. A finom illatok, amennyiben igazi, értékes illóolajokból származnak, számos jótékony hatást érnek el szervezetünkben, és szellemi, lelki felfrissülést adnak, vagy éppen nyugtató, bódító hatással bírnak.

Az aromaterápia nem más, mint növényekből kinyert olajok terápiás vagy kozmetikai célokra való használata. Ezzel az eljárással elősegíthető az egészség megőrzése és javítása is. Vegyük példának a bolgár rózsa olajat, amely az egyik élenjáró aromaterápiás illóolaj. Rózsaolaj párologtatásával tonizálhatunk, kellemesen nyugodt, ugyanakkor produktív közeget teremthetünk, amennyiben az irodai párologtatóban használjuk. A rózsaolajnak, ahogy sok más illóolajnak is, nem csupán ennyi szerepet lehet szánni az egészségünk javításában vagy megőrzésében, de egy irodában ennyi bőven elegendő.

Rengeteg különböző illóolaj közül válogathatunk, a karácsonyi hangulathoz a narancs és fahéj kombinációja kitűnő, de a fahéjas alma vagy szilva is sokak kedvence. Szintén karácsonyi, bár egy kicsikét merész megoldás a forralt bor illatkeverék, amely fahéj olaj, szegfűszeg olaj alapból áll, ehhez jön még hozzá, típustól függően néhány más illóolaj.

Ahhoz, hogy irodánk mindig készen álljon reprezentatív célokat is szolgálni, a rendszeres irodatakarítás mellett fontos, hogy a berendezésre és a hangulatra is figyeljünk.  Ugyanígy fontos a hatékonyság szempontjából, hogy az irodai dolgozók közérzete megfelelő legyen. Az aromaterápiás illóolajok használatával számos hatás érhető el. A szellemi fáradtság, stressz ellen is többféle olajból válogathatunk. Például kreativitást, szellemi pezsgést igénylő munkahelyen olyan olajra van szükség, amely ezeknek a tulajdonságoknak kibontakozását segítik elő.