Sajnos sok épületben okoz gondot a pára és a penész, főleg az őszi és téli időszakban, mikor nagyobb a levegő nedvességtartalma valamint kevésbé megoldott a szellőzés. Az irodatakarítás, amennyiben profi takarítócég végzi, könnyedén orvosolja az említett problémákat. Nagyon fontos, hogy egy kimondottan párás, penészedésre hajlamos iroda esetén máshogy járjunk el, mint ott, ahol mindettől nem kell tartanunk.
Az irodatakarítás többek között a speciális helyzetek kezelése miatt is komoly szakértelmet és megfelelő eszközöket igényel, ezért nem érdemes egy egyszemélyes, csak úgy könnyelműen felvett takarítóra bízni. Tisztelet a kivételnek, de a sajnos egy egyszemélyes takarítónő nem tud olyan csodát tenni egy iroda takarítása során, mint egy profi, kiváló takarítócég szakképzett munkatársa.
A párás iroda takarítása során számos olyan dologra is oda kell figyelni, amire a párásodásra nem hajlamos iroda esetén nincs szükség. Egy nedvesebb levegőjű irodánál szellőztetéssel érdemes kezdeni a takarítási munkát, és azzal is érdemes befejezni, tekintve, hogy a felmosás, a mosogatás vagy épp mosdótisztítás során vízzel dolgozunk, mely párolog, így a helyiségek levegője méginkább nedvessé válik. Ha ezt a nedvességet nem szellőztetjük ki, akkor az nem csupán az ablakok sarkában, de a falakon, az aktákon, kárpiton is lecsapódhat, hosszú távon károkat okozva.
Ha egy iroda kimondottan párás, akkor igyekszünk nem forró vízzel dolgozni, hiszen a langyos, kevésbé meleg víz párolgása sokkal kisebb mértékű. Apróságnak tűnhet, ám rengeteget számít. Ugyanez a helyzet a gőztisztítóval, amit ilyen esetekben inkább be sem vetünk, másként oldjuk meg a tisztítást. Egy egyszerű takarítónő nem foglalkozna ilyen apróságokkal, forró vízzel mosna fel, azzal takarítaná a csempét, mert sokkal hatékonyabbnak és gyorsabb megoldásnak látná. A kevésbé vagy rosszabb esetben egyáltalán nem képzett és munkájára sem annyira igényes takarítónő nem gondol arra, hogy a pára, amit a könnyebb munka reményében maga után hagy, mekkora károkat okoz.
A pára nagyon sok problémát tud magával hozni. Egyrészt tönkreteheti az iratokat, a lefűzött aktákat, az elektronikai berendezéseknek sem tesz jót és kiváló éltetője a penésznek. A penész eltávolítása nem nehéz, a nehézséget a tartós száműzése okozza. Egyik nap eltüntetjük, majd másnak ismét felbukkant. Ahhoz, hogy a penészt örökre távol tartsuk, megfelelő szerek, eszközök kellenek és az, hogy az iroda levegőjének páratartalma a lehető legtöbbször legyen ideális. Természetesen, mint minden esetben a megelőzés a legjobb megoldás, melyben a legnagyobb segítség egy profi takarítócég, valamint azok a munkatársak, dolgozók, akik odafigyelnek környezetükre és akár napjában többször is szellőztetnek. Érdekes, hogy manapság az emberek nem figyelnek az összefüggésekre, mástól várják a megoldásokat ezért a legtöbb helyen a dolgozók bent ülnek a párás irodában, mérgelődnek a pára, penész miatt, de eszükbe sem jut, hogy talán ki lehetne időnként nyitni az ablakot és mérséklődne a helyzet. A szellőztetés egyébként közérzetünkre is jó hatással van, hiszen a friss levegő alapvető szükséglet.
Az irodatakarítás Budapest és környékén a mi feladatunk, párás, penészes iroda esetén is forduljon bátran hozzánk, mi segítünk megoldani a problémát és tanácsot adunk ahhoz, miként lehet a penészt örökre elűzni, a párás irodát megfelelően működtetni.