A tavasz mellet az ősz a nagytakarítások jellemző időszaka nem csak az otthonokban, hanem a munkahelyeken is.

Egy nagyszabású irodatakarítást fel lehet fogni csapatépítő tréningként is, a gyakorlatban viszont sokszor inkább csapatromboló hatása van az ilyen akcióknak. Egy irodai dolgozó munkaeszköze a telefon, a számítógép, a toll és a papír, nem pedig a felmosórongy és a porszívó. Vannak, akik otthon sem szeretnek takarítani és rosszul lesznek a gondolattól, ha főnökük jó ötletnek tartja, hogy egy szép napon játszós ruhában essenek neki az irodai teljes körű kitakarításának. „Más mocskát a diplomáimmal? Én aztán nem ezért jöttem ide!” Pláne munkaidőn kívül felháborító dolog ezzel foglalkozni, miközben a legtöbb cég úszik az elmaradt adminisztratív munkákkal is. A méltatlankodás persze csak a főnök háta mögött morajlik, de még ha pozitívan is áll a kollektíva a közös nagytakarítás ötletéhez, akkor is valószínű, hogy munkájuk sok kívánnivalót hagy majd maga után. Egy profi iroda profi szakemberekre bízza a takarítást, különösen a mindenre kiterjedő őszi- és tavaszi nagytakarítást.

Az ősz azért ideális időpont az iroda nagytakarításra, mert ez az utolsó időszak az évben, iroda lomtalanításamikor még gyorsan száradnak a mosott felületek. Továbbá azért is, mert a téli ünnepek előtt jellemző többletmunkát jobb és hatékonyabb egy makulátlan tisztaságú munkahelyen végezni, és az ünnepekre is nyugodtabb lélekkel megy el az ember, ha nem egy elhanyagolt irodát hagy maga mögött. Végezetül, az ősz tipikus lomtalanítós időszak is, Budapesten éppúgy, mint vidéken. A nagytakarítás előtt célszerű megszabadulni a fölösleges bútoroktól, aktáktól, lomoktól, ezért az
iroda őszi nagytakarítását érdemes a környék lomtalanításával összeegyeztetni.

őszi nagytakarításAz iroda őszi nagytakarítása komoly munka, amely alapos szaktudást és nagy tapasztalatot igényel. Ilyenkor a takarító cég munkatársai nem csak a rendszeres takarítási műveleteket végzik el a szokásosnál is nagyobb alapossággal, de minden olyan tisztasági munkálatot is elvégeznek, amelyekre egyébként csak ritkábban, eseti jelleggel kerül sor. Ilyen munka például az ablakok, ablak- és ajtókeretek alapos lemosása, a padló kifényesítése, a mellékhelyiségekben és a konyhában található csempézett felületek fertőtlenítése és lemosása, a bútorok felületének szakszerű kezelése és az irodában található kárpitozott bútorok és szőnyegek maximális mértékű kitisztítása.

Az iroda teljes körű kitakarítását általában elegendő egy évben kétszer, jellemzően ősszel és tavasszal megrendelni, de nagyobb forgalmú iroda esetén szükséges lehet az ennél gyakoribb, nagyjából negyedéves nagytakarítás is. Természetesen a takarítást végző cégek bármikor készen állnak a legteljesebb körű takarítás elvégzésre, de erre az őszi időszak kétségtelenül az egyik legalkalmasabb az évben.