Minden profi takarítócég nevében mondhatjuk, hogy nem csak tisztaságra, de higiéniára is törekszünk. E két fogalmat gyakran azonosnak ítéljük, pedig korántsem ugyanazt takarják. Az irodatakarítás vagy bármilyen takarítás csak akkor teljes értékű, ha nem csupán tisztának látszik, amin munkálkodtunk, hanem higiénikus is. A higiéniát pedig a megfelelő fertőtlenítőkkel és megfelelően kezelt eszközökkel érhetjük el.

Irodánk teljeskörű kitakarítására vagy kitakaríttatására nagy hangsúlyt kell fektetnünk. A rend és látszólagos tisztaság csak ideig óráig elegendő, de hamar megkopik a máz és előjönnek a problémák. Jobb esetben csupán szagokra és különböző rovarok megjelenésére, penészedésre számíthatunk, de rosszabb esetben akár fertőzést is tapasztalhatunk. A higiénia nem látható, viszont alapvető szükséglet, így irodatakarítás közben mi a fertőtlenítőtisztás nélküli szolgáltatásnál is professzionális tisztítószerekkel és eszközökkel szüntetjük meg a higiéniátlan szennyeződéseket.

fertotlenites

Fertőtlenítőtakarítás milyen időközönként kell?

Kimondottan fertőtlenítésre mindenhol szükség van. Az általános takarítások közé olykor-olykor fontos beszúrni a fertőtlenítést, hiszen számos forrásból érkezhetnek láthatatlan, de problémát jelentő szennyeződések. Éppen ezért azt, hogy milyen gyakorisággal végezzünk fertőtlenítő tisztítást, az iroda, közintézmény, lakóház, bármilyen épület funkciója, mérete határozza meg.

A nagy alapterület önmagában nem ok a sűrű fertőtlenítőtakarítás végzésére. Viszont a szerves hulladékok mennyisége, az látogatószám, a dolgozók száma és a szellőzés milyensége valamint a közvetlen környezet jellege összességében megmondja, milyen időközönként végezzünk vagy végeztessünk alaposabb takarítást.

fertotlenitotakaritas

 

Például egy húsfeldolgozó üzemben napi szintű fertőtlenítéssel kell biztosítani a csíramentességet, míg egy ruhagyárnál erre nincs szükség. Ugyanígy nem kell napi fertőtlenítés egy átlagos irodába, viszont megbetegedések, járványok idején mégis sűrűbbre kell szabni a fertőtlenítőtakarításokat. Irodatakarítás során sokszor találkozunk kellemetlen higiénés állapotokkal, melyek megszüntetése nem halasztható. Komoly problémák forrása lehet a koszos környezet, ezért az átlagos irodatakarítás szolgáltatás mellé időnként kérjünk fertőtlenítőtisztítást is.

Honnan tudhatom, hogy fertőtlenítőtakarításra van szükségem?

Az alapvetően koszos, ritkán takarított iroda szinte ordít egy alapos fertőtlenítését. Ilyen esetekben nagytakarítást szoktunk javasolni és teljes fertőtlenítést. Mint fentebb említettük, több tényező határozza meg az ideális takarítási módot, szintet, mértéket és gyakoriságot, így ennek megállapításában a takarítócég munkatársai komoly segítséget jelentenek. Éppen annyira fölösleges túl gyakran fertőtleníteni, mint amennyire nagy gondot okoz a túl ritkán való tisztítás.