Terézváros irodatakarítás szempontjából, központi elhelyezkedése és kis területe miatt jól ellátott kerület. A terézvárosi irodák sok hasonló vonást mutatnak, hiszen a VI. kerületi székhellyel rendelkező vállalkozások nagyrészt mind régi bérházakban, műemlék-jellegű épületekben, sőt, sokszor műemlék státuszú palotákban alakították ki irodáikat.

Irodatakarítás Terézváros: Városrész bemutató

A főváros VI. kerülete, vagy közismert nevén a Terézváros Budapest második legkisebb területű kerülete. Közel 40 ezer lakosával nem számít népes kerültnek, viszont népsűrűsége kiemelkedően magas, a Terézváros egyetlen négyzetkilométerén átlagosan több mint 16 ezer ember él. A Bajcsy-Zsilinszky út, a Dózsa György út, a Nyugati pályaudvar és a Király utca által határolt Terézváros arculata már az 1800-as évek végén kialakult. Területén nem találhatóak sem lakótelepek, sem kertvárosi részek. Ipari övezetei sincsenek, leszámítva a Nyugati pályaudvar mögött elterülő vasúti övezetet. A zöldterületek száma és mérete is minimális, a Terézváros gyakorlatilag egységes, belvárosi képet mutat. Közlekedési szempontból a Világörökség részét képező Andrássy út és a nagy forgalmat lebonyolító Teréz körút számítanak a legfontosabbnak, ezen kívül a Podmaniczky út és a sínek fölött átvezető Ferdinánd híd forgalma jelentősebb. Az Andrássy út alatt fut az M1-es metró, vagy népszerűbb nevén a kis földalatti. Terézváros külvilág felé irányuló kapcsolatainak a Nyugati pályaudvar a legfontosabb kapuja. A Terézvárosban, a kerület kis területe ellenére nagyon sok eladó- és kiadó iroda keres gazdát. A VI. kerület nem véletlenül népszerű helyszín, reprezentatív villái, követségeknek, kulturális intézményeknek otthont adó látványos palotái, exkluzív üzletei vonzzák a pénzt és a kereskedőket, vállalkozókat.

Profi irodatakarítás Terézváros épületeiben is

iroda padlóburkolat

A rendszeres irodatakarítás a Terézvárosban az esetek túlnyomó többségében régi bérpaloták, öreg műemlékházak helyiségeiben kialakított irodák takarítását jelenti. Az általában heti irodatakarítás Terézváros esetében is többnyire a szokásos rutinműveleteket jelenti, mint például a felmosás, portörlés, csempetisztítás, de igény szerint tartalmazhatja akár a szobanövények locsolását is. Mivel a VI. kerület épületeinek többsége nem irodaháznak, sokkal inkább nagypolgári háznak vagy bérpalotának épült, ezért a terézvárosi irodák jelentős része is sok egyedi megoldást tartalmazó, sokszor galériázott munkahely. Az ilyen kialakítási sajátosságok időnként megnehezítik a terézvárosi irodatakarítók dolgát, ahogyan a szűk utcákon történő nehézkes parkolás is. A kerület irodatulajdonosai ebből azonban nem érzékelhetnek semmit, hiszen a rendszeres irodatakarítás a Terézvárosban, ezen a nagy múltú és központi városrészen csakis a legmagasabb színvonalú szolgáltatást jelentheti.