piszoár

Irodatakarítás a higiénikus mellékhelyiségekért

Irodatakarítás nincs mosdótakarítás nélkül. Az egyik legkényesebb terep az iroda helyiségei közül a mosdó, a második helyen a konyha végez. Ezek a területek erőteljesebben hordozzák a fertőzésveszélyt, mint a saját irodák egy nagy létesítményen belül, hiszen nem egy ember munkaterülete, hanem szinte mindenki itt “végzi a dolgát”. Az irodatakarítás nem csak Budapest és környékén találkozik a tömegesen használt mellékhelyiségek problémájával, de tény, hogy fővárosunkban nagyobb létszámban fordulnak meg emberek egy adott helyen, mint mondjuk egy kisebb településen.

Fertőtlenítés heti takarítás alkalmával

A csempetisztítás az irodatakarítás része, de a mindennapos vagy heti takarítás mellett érdemes időnként beiktatni a nagytakarítás és fertőtlenítőtisztítás munkálatait. Munkatársaink a takarítások alkalmával a szanitereket és csempét is megtisztítják, a takarítóeszközök és takarítószerek fertőtlenítést is biztosítanak, azonban egy-egy nagyobb fertőtlenítés mindig szükséges.

 

Irodatakarítás csempetisztítással az irodai konyhában is

Csempetisztítás nem csak a mellékhelyiségekben, de az irodai konyha esetében is fontos, hiszen ételmaradékok kerülhetnek a burkolatra, amik aztán romlásnak indulva sok kellemetlenséget okozhatnak. A penész, a kellemetlen szagok és koszos megjelenés mind kiküszöbölhető, de egy munkájára igényes és precíz takarítócég gondoskodik az iroda tisztaságáról.
Szintén előfordul, hogy a váróban vagy egyéb irodai helyiségben is akad csempe. A mai modern és dizájnos falburkolatok már nem a szocialista praktikumot tükrözik, hanem használhatóságuk mellett rendkívül mutatósak tudnak lenni. Egy nagyforgalmú, sok embert foglalkoztató iroda számára a reprezentatív megjelenés, a kellemes munkakörnyezet mellett roppant fontos a praktikum, a könnyen tisztíthatóság, hogy a szükséges higiénia biztosítható legyen.
Az irodatakarítás felelősség, mert a fertőtlenítőtakarítás egyes helyiségekben a napi takarítás vagy a heti takarítás közben sem maradhat el. A csempék esetében szerencsére arról van szó, hogy a könnyen kezelhető felületet először megtisztítjuk a látható kosztól, majd pedig egy fertőtlenítéssel a nem látható szennyeződésektől is megszabadítjuk, így téve teljes mértékben higiénikussá.
Gondoljunk csak bele, mennyi minden fröcsöghet, csöppenhet, kenődhet egy csempére! Ha mindettől nem tisztítjuk meg, akár tenyerünkre, onnan pedig arcunkra, szánkra, szemünkre, ételünkre is kerülhet az akár baktériumokat, gombákat, vírusokat tartalmazó szennyeződésből. Emellett roppant kellemetlen tud lenni, mikor valami bűzlik. Egy iroda ezt nem engedheti meg magának, az irodatakarítás csempetisztítás nélkül nem teljes, és gondoskodni kell a fertőtlenítőtakarítás elvégzéséről is.