Számtalan helyen láttunk már olyan elavult vagy olcsó és rossz minőségű takarítóeszközöket, szereket, melyekkel a koszt lényegében csak kavargatni lehet. Természetesen otthon bőven elég lehet egy egyszerű felmosó, egy partvis és egy régi porszívó, valamint a nagyáruházak sajátmárkás tisztítószerei, azonban az irodatakarítás eszközei nem ezek. Egy iroda profi megoldást igényel, melyhez minőségi eszközök szükségesek.

irdtk_p045

Az átlagos takarítónő sok esetben csak az említett, sarki közértben vagy egyeurós boltban vásárolt eszközökkel dolgozik, így nem is végez tökéletes munkát. Úgy takarít, ahogy otthon tenné, sőt, valószínűleg otthon lelkiismeretesebben végzi a dolgát. Persze vannak kivételek, kis szerencsével lelkiismeretes és munkájára igényes takarítóval, takarítónővel találkozhatunk. Egy kisebb irodában ez talán elég is lehet, azonban mikor az iroda forgalma megnő, vagy komolyabb működésbe kezd, fontos profi takarítócég munkáját igényelni.

irdtk_p043

 

Egy irodatakarításra szakosodott csapat nem csupán takarít, hanem úgy végzi munkáját, hogy az az iroda működését is előre lendíti. Mi úgy takarítunk, hogy a végeredmény könnyebb, hatékonyabb működést biztosít. Természetesen azokhoz az asztalokhoz, polcokhoz, és személyes tárgyakhoz nem nyúlunk, melyekkel kapcsolatban ez volt a kérés, de minden más helyen teljes körű munkát végzünk.

Az irodatakarítás számunka azt jelenti, hogy az adott helyen dolgozók komfortosan érezzék magukat, higiénikus környezetet biztosítsunk számukra, valamint a betérő ügyfelek benyomása pozitív legyen, mellyel az ügyfélszerzést segítjük elő. Mindez pedig csakis jó minőségű eszközökkel megoldható. Egy profi takarítócég a legjobb eszközöket és HACCP szempontból is megfelelő, kiváló szereket használ az irodák tisztítására.
Példának nagyon jó a felmosó fej, mely számtalan különféle anyagból készülhet. A műszálas, néhány száz forintért kapható felmosó fejek egyrészt nem isszák be jól a vizet, így éppen csak megnedvesítik a padlót, viszont ahol nagyobb mennyiségű víz folyt ki, ott nem képesek azt jól összeszedni. A koszt, a koszos vizest éppen ugyanígy otthagyják, nem ragad rájuk szinte semmi. A szálakból álló felmosó fej ráadásul több szempontból is elavult, már régóta inkább a pamut keverékből készült, mikroszálas kendőre hasonlító felmosóbetétes eszközökkel dolgoznak, vagy gépi padlótisztítást végeznek.

Ugyanez a helyzet a porszívóval is. Egy kis teljesítményű, olcsó, aranyos kis porszívó nem képes egy iroda takarításánál megfelelő munkát végezni. Nem kell ipari porszívó, de egy megbízható, nagy teljesítményű eszköz nélkül időpazarlás tologatni a porszívó fejét.