Az irodatakarítás az 1. kerületben természetesen alapvető szolgáltatásnak számít. Bár Budapest 1. kerülete kis területű és alacsony lélekszámú kerület, mégis, a főváros kulturális és történelmi központjának számít. Az 1. kerület, vagy ahogy gyakran hívják, a Várnegyed nem tekinthető üzleti jellegű városrésznek, a működő, eladó és kiadó irodák száma itt alacsonyabb, mint a nagyobb, népesebb és fiatalabb kerületekben. Az 1. kerületben működő munkahelyek azonban elmondhatják magukról, hogy igazán exkluzív, műemléki, sőt, történelmi helyen találhatóak, így az 1. kerület irodatakarítás szempontjából is kiemelkedő városrész, ahol csak a legmagasabb minőség elfogadható.

irodatakaritas_I_kerulet

 

 

Az 1. kerület a központját alkotó Váron kívül a várnegyedet körbeölelő régi városrészekből áll. Ezek a Víziváros, a Krisztinaváros, a Tabán és a Gellérthegy egy része, megannyi nagy múltú, történelmi helyszín. Az 1. kerületben országos jelentőségű, sőt világhírű műemlékeinek nagy része a várban található, ilyen a Budavári palota, a Halászbástya, a Mátyás-templom, a Magyar Nemzeti Galéria, az Országos Széchenyi Könyvtár, a Levéltár vagy a Hadtörténeti Múzeum. A vár alatt több mint három kilométer hosszú barlang- és pincerendszer rejtőzik. Budapest 1. kerülete kiemelkedő fontosságú városrész kulturális, műemléki és turisztikai szempontból. Ugyanakkor az 1. kerület közlekedési téren is jelentős szerepet tölt be, központi elhelyezkedésének köszönhetően. Nem csak a nagy forgalmat lebonyolító M2-es metró és a H5-ös hév halad át a kerületen, de annak határán áll az országos jelentőségű személyforgalmat kiszolgáló Déli Pályaudvar is. Szintén a Várnegyed határán áll a Széll Kálmán tér, Buda és a főváros egyik kiemelkedő fontosságú közlekedési csomópontja. A kerület központi helyét jelzi a budavári alagút előtt található 0-kilométerkő is, a Lánchíd budai hídfőjénél. A történelmi hangulatú csendes utcácskák és ódon műemléképületek sokasága így remek elérhetőséggel társul, ezért csábító helyszín az exkluzív környezetre sokat adó vállalkozások irodái számára is. Nyilvánvaló, hogy az 1. kerületben az irodatakarítás is csak a legmagasabb színvonalú szolgáltatást jelentheti.

irodatakaritas_1_kerulet

Irodatakarítás I.kerület – Műemléképületekben is tisztaság

Az 1. kerület irodatakarítás szempontjából kedvező helyen található, hiszen elhelyezkedésének és jó közlekedésének köszönhetően a főváros minden részéről könnyen. Az 1. kerület irodáinak többsége régi műemléképületekben található. Ezek között akadnak rossz állapotú, homlokzatukon nem egyszer még világháborús golyónyomokkal tarkított öreg épületek, de ilyet évről évre kevesebbet találni, a Várnegyed házait sorra éri el a felújítás. Modern irodaházat keveset találni itt, ugyanakkor előfordul néhány szocreál típusú épület is. Természetesen ezek sem mellőzhetik az irodatakarítást az 1. kerületben. Az irodák, Budapest legtöbb kerületéhez hasonlóan, itt is meglehetősen színes képet mutatnak. A kis forgalmú, öreg utcák régi bérházaiban éppúgy fellelhetőek, mint a Vár gyönyörűen felújított palotáiban vagy az új építésű, modern irodaházakban és lakóépületekben. A sokféle stílus változatos kihívások elé állítja az 1. kerületben irodatakarítást végzőket.