A IX. kerület rendszeres irodatakarítás szempontjából nem elsőrangú kerület, hiszen a jelentősebb fővárosi kerületekkel ellentétben viszonylag csekély számú irodának ad otthont. A IX. kerület irodái tarka képet mutatnak, hiszen a Belvárossal határos Belső-Ferencvárostól a Soroksári útig és a József Attila lakótelepig nagy kiterjedésű területen helyezkednek el.

Irodatakarítás mindenhol – IX.kerületben is

Budapest IX. kerülete, avagy közismert nevén a Ferencváros nem tartozik a főváros nagy vagy magas lakosságszámú kerületei közé. Nagy múltja és földrajzi elhelyezkedése, valamint közlekedési kapcsolatai miatt azonban fontos és nagy hírű kerület. A IX. kerület három jól elkülöníthető városrészre tagolódik. Legrégibb része a Belvárossal határos Belső-Ferencváros, régi építésű polgári házakkal, köztük sok műemléképülettel és olyan látnivalókkal, mint az Iparművészeti Múzeum, a Központi Vásárcsarnok vagy a Corvinus Egyetem épülete. A Duna partján, a Soroksári út mentén épült ki a IX. kerület ipari övezete, a Külső-Ferencváros. Itt található többek között a hatalmas Ferencvárosi Pályaudvar és az országos hírű, nagy múltú Közvágóhíd, amely területén ma számos vállalkozás működik és több iroda került kialakításra, amelyek természetesen rendszeres irodatakarítást is igényelnek. Középső-Ferencvárosnak a külvárosi lakótelepek övezetét nevezik. A IX. kerület fontos közlekedési csomópont, a határát jelentő Üllői út alatt fut a nagy forgalmat lebonyolító 3-as metró. A kerületen olyan fontos utak haladnak át, mint a Ferenc körút, a Soroksári út és a Gubacsi út. A Boráros tér a főváros egyik fontos közlekedési csomópontja szintén a Ferencvárosban található. A IX. kerület büszkélkedhet a Petőfi- és Lágymányosi-hidakkal, valamint az Összekötő vasúti híddal. Ferencváros jelenti a közúti kapcsolatot a Csepellel is. A kerület ad otthon a Duna partján magasodó új Nemzeti Színháznak is és számos egyéb kulturális- és oktatási intézménynek. Változatos városrészei és számtalan lehetősége ideálissá teszi irodák otthonaként is, ezért a rendszeres irodatakarítás a IX. kerületben is alapvető szolgáltatásnak számít.

A rendszeres irodatakarítás a IX. kerület esetében éppúgy jelentheti régi bérpaloták és öreg műemléképületek helyiségeiben kialakított irodák takarítását, mint a modern irodaházakban, újszerű lakóparkokban vagy ipari épületekben működő munkahelyek tisztán tartását. A rendszeres irodatakarítás a IX. kerületben is többnyire a szokásos rutinfeladatokat tartalmazza, mint például a felmosás, a portörlés, vagy a csempetisztítás, de igény szerint jelentheti akár a szobanövények öntözését is. Mivel a Ferencváros épületeinek többsége nem irodaháznak, sokkal inkább lakóháznak vagy ipari létesítménynek épült, ezért a IX. kerületi irodák jelentős része is sok egyedi megoldást tartalmazó, szokatlan kialakítású munkahely. Bár az egyedi különbségek időnként kihívások elé állítják az irodák takarítóit, az irodatulajdonosok ebből nem érzékelhetnek semmit, hiszen a rendszeres irodatakarítás a IX. kerületben, ezen a nagy múltú és jelentős városrészen is csak a legmagasabb színvonalú szolgáltatást jelentheti.