Az irodatakarítás a 18. kerületben is alapvető szolgáltatásnak számít, bár a 18. kerület Budapest egyik kevésbé frekventált kerülete. Kiterjedését és lakosságszámát tekintve jelentős városrész, azonban viszonylag távol esik a főváros középpontjától, gazdasági-, pénzügyi- és üzleti központjaitól. A 18. kerület nem tartozik a nagy múltú ipari- és gazdasági kerületek közé sem, arányaiban kevesebb vállalkozásnak és cégnek nyújt otthont, mint a többi budapesti kerület. Ettől függetlenül a 18. került irodatakarítás szempontjából sincs rosszabb helyzetben, mint Budapest frekventáltabb városrészei.

Irodatakarítás 18. kerület – kevés iroda, sok lakótelep

A 18. kerület két település, Pestszentlőrinc és Pestszentimre egyesüléséből jött létre és 1950. január 1-én csatlakozott az akkor létrejött Nagy Budapesthez. A két névadó település közül Pestszentlőrinc a meghatározó, a kerület közel százezres lakosságának 80%-a él itt és csupán a fennmaradó 20% mondhatja szűkebb lakóhelyének Pestszentimrét. A 18. kerület irodatakarítás terén ritkán kerül szóba, mivel alapvetően lakófunkciójú kerület nagy kiterjedésű kertvárosokkal és sűrűn beépült lakótelepekkel. Utóbbiak közül kiemelkedik a közel 20 ezer lakónak otthont nyújtó Havanna lakótelep, amely Havannatelep néven a kerület egyik városrésze is. A 18. kerület, a többi fővárosi kerülethez hasonlóan több városrészből áll, ezek neve is sokszor jelzi, hogy vidékies, kertvárosi jellegű övezetről vagy lakótelepről van szó. Előbbiekre jó példa Belsőmajor, Erdőskert, Ganzkertváros vagy a Halmierdő, utóbbira Szemeretelep, Újpéteritelep, Bókaytelep vagy az Alacskai úti lakótelep. A 18. kerület legfontosabb objektuma, nem csak az itt élők, de Budapest és az ország szempontjából is a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér. A nagy kiterjedésű reptér éves utasforgalma meghaladja a 13 millió főt. A repülőtér személyforgalmát nagyrészt a Ferihegyi repülőtérre vezető út vezeti Budapest belső kerületei felé. A 18. kerület további fontos útja az Üllői út és a Nagykőrösi út.

A 18. kerület irodatakarítás szempontjából nem kiemelt helyszín, hiszen jellegéből adódóan nem sok irodának, vállalkozásnak ad otthont. Ugyanakkor könnyen elérhető, nem zsúfolt városrész, kedvező bérleti díjakkal és a belvárositól alacsonyabb ingatlanárakkal, nemzetközi reptérrel, amely vonzó lehet bizonyos vállalkozások számára. Természetesen ezek sem mellőzhetik a rendszeres irodatakarítást. Az irodatakarítás a 18. kerületben is jól bejáratott szolgáltatásunk, legyen szó akár családi házban, irodaházban vagy akár panelépületben működő iroda takarításáról, hozzánk bármikor bizalommal fordulhat.