Az irodatakarítás Csepel területén is alapvető szolgáltatásnak számít, ahogyan a főváros többi kerületében is. Budapest 21. kerülete, közismert nevén Csepel az egyetlen fővárosi kerület, amely a Csepel-szigeten fekszik. Közepes területű és közepes lakosságszámú, ugyanakkor nagyon sokszínű városrész, jelentős ipari múlttal, nagy lakótelepekkel, kertvárosi és üdülőövezeti részekkel. Jelentős ipari- és raktározási kapacitással rendelkezik, és számos vállalkozás működteti itt telephelyét vagy tartja fönt székhelyét, ezért a rendszeres irodatakarítás Csepelen is gyakran igényelt szolgáltatás.

Csepel irodatakarítás szempontjából, és egy kis kerületbemutató

Csepel irodatakarítás szempontjából is különleges helyszín, hiszen a 21. kerület irodáinak jelentős része egykori ipari épületekben működik. A régóta lakott Csepel falu a XIX. század végén indult gyors fejlődésnek az itt megtelepülő gyáraknak köszönhetően. A Szabadkikötő megnyitása és a HÉV-közlekedés tovább növelte a település jelentőségét, amely 1950-ben csatlakozott Budapesthez. Az egykori gyáróriás, a Csepel Művek mára sokat vesztett jelentőségéből, az impozáns főbejárat mögött napjainkban számos különálló cég működik, tart fönt műhelyt, raktárt vagy irodát. Számos cégnek a székhelye is itt található. A kerület több városrészből áll, mint például Csillagtelep, Gyártelep, Szabótelep, Háros vagy Szigetcsúcs, de Csepelen is található Belváros, Kertváros, Királyerdő, Ófalu, sőt, Rózsadomb nevű városrész. A csepeli közlekedés egyik legrégebbi és legfontosabb eleme a H7-es HÉV, amely Budapest belvárosa felé jelent személyforgalmi kapcsolatot. A közúti forgalmat a Kvassay híd és a Gubacsi híd, illetve az M0-ás autópálya hídjai szolgálják Csepel irányába. A 21. kerület lakótelepei és kertvárosi lakóövezetei közel 80 ezer embernek nyújtanak otthont.

Irodatakarítás Csepel – Ahol néha nehezebb a munka

Az irodatakarítás Csepel esetében sokszor ipari épületekben kialakított munkahelyeken történik. Az egykori Csepel Művek területén ma számos különféle vállalkozás és cég működik, amelyek egy része olyan üzemekben, szerelőcsarnokokban és műhelyekben alakította ki irodáit, amelyek eredetileg nem ilyen funkció betöltésére épültek. Ez azonban ritkán okoz problémát az irodák működésében, a csepeli irodatakarítás szempontjából pedig soha nem jelenthet akadályt. Legyen szó heti rendszerességű vagy akár napi takarításról, rutinműveletekről vagy egyéni kérések teljesítéséről, ahogyan a főváros többi részén, úgy az irodatakarítás Csepelen is csak a legmagasabb minőségű szolgáltatást jelentheti.