Az irodatakarítás a XVII. kerület bármelyik városrészén elérhető szolgáltatás, annak ellenére, hogy a kerület a Dunától és a főváros központjától legtávolabb fekvő kerület és területén nagyon kevés iroda található.

Irodatakarítás XVII kerület – A városrészről

Budapest XVII. kerülete, összefoglaló nevén Rákosmente csak 1950-től része a fővárosnak. A több városrészből kialakult kerület földrajzilag is önálló egységet alkot, a szomszédos kerületektől kiterjedt zöldövezeti részek, esetenként mezőgazdasági területek választják el. Rákosmente alapvetően lakókerület, kertvárosi részek és lakótelepek jellemzik arculatát. Az irodatakarítás a XVII. kerület esetében ezért ritkán igényelt szolgáltatás, hiszen az itt élők zöme a főváros belső kerületeibe jár dolgozni, Rákosmentén nincs kiemelkedő üzleti- vagy pénzügyi központ, az itt működő vállalkozások száma, Budapest többi kerületével összevetve meglehetősen csekély. Eladó- vagy kiadó irodát sem könnyű itt találni, a vállalkozásokat leginkább a kedvező árak tarthatják az egyébként nagy területű és magas lakosságszámú kerületben. Irodatakarítás terén azonban a XVII. kerület sincs hátrányban. Rákosmente, nevéből is sejthető módon, a Rákos-patak mentén létrejött városrészekből áll. Ezek egy része magán viseli a patak nevét is, ilyen Rákoskeresztúr, Rákosliget, Rákoscsaba, Rákoskert és Rákoshegy. A kerület további részei a Madárdomb, a Strázsahegy, Szentlászlótelep és Akadémiaújtelep. A budapesti kerületek közül a legnagyobbnak számító XVII. kerület fő közlekedési ütőerét a vasút jelenti. A Keleti pályaudvarról Gödöllőn és Hatvanon át kelet felé tartó vonatok mind a Rákosmentén haladnak át, ahol három megállójuk is van. A Szolnok felé tartó vonatokhoz további két megálló épült. A főváros belsőbb régiói felé a vonatokon kívül főleg buszok szolgálják a személyszállítást. Bár a Rákosmente lélekszáma növekvő tendenciát mutat, munkahelyek, vállalkozások és irodák terén gyér a kerület kínálata.

Irodatakarítás XVII kerület – Ha csak egy iroda van, az is számít

A XVII. kerület irodatakarítás terén szinte jelentéktelen helyszínnek számít, az irodatakarítás azonban a XVII. kerületben sem takar kevesebbet, mint a főváros frekventáltabb városrészeiben. Az általában heti rendszerességgel igényelt takarítás portörlésből, felmosásból, a mellékhelyiségek és szaniterek fertőtlenítéséből és egyéb, egyénileg vagy eseti jelleggel igényelt műveletekből áll. A főváros kiemelkedő gazdasági jelentősége folytán az irodák karban- és tisztán tartása bármely kerületben könnyen megoldható, az irodatakarítás a XVII. kerület esetében is bármikor igényelhető szolgáltatás, megbízható szakemberektől, kiemelkedő minőségben és elérhető áron.