Az irodatakarítás vagy úgy egészében a hivatásos takarítás berkeiben nem annyira jártasan azt gondolnánk, hogy a felmosás az egyik legegyszerűbb takarítási művelet, amit mindenki maximális hatékonysággal el tud végezni. Tévednénk. Felmosni többféleképpen lehet és többféle módon el is lehet rontani a padló tisztításának eme fontos részét.

Takarítócég lévén a felmosás nekünk rutinfeladat, de még így is odafigyelést igényel. Hosszú évek napi szinten gyűlő tapasztalatával a hátunk mögött, irodatakarítás közben a felmosás minden egyes alkalommal más és más feladatok elé állít minket.

felmosas_az_irodaban

Mi határozza meg a felmosás jellegét, a hozzá használt tisztítószereket és egyéb járulékos mozzanatokat?

A felmosandó padlótípus: Máshogy mosunk fel egy márványpadlót, mint egy egyszerű járólapot. Máshogy mossuk fel a parkettát, mint a laminált padlót vagy hajópadlót. Ma már a vinyl padlók is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak, így tudnunk kell, vízálló-e az adott felület vagy csak nagyon óvatosan láthatunk neki a tisztításának.

A takarítás célja: Minden egyes felmosásnál az optimális tisztaság a cél. Azonban teljesen más tisztítószerek és eszközök szükségeltetnek az egyszerű iroda padlójának felmosása esetén, mint egy többek által használt mosdó, mellékhelyiség vagy gyári, strapabíró és rendkívüli koszolódásnak kitett talaj esetén. A tisztaság mit sem ér higiénia nélkül, főleg, ha mosdóról vagy irodai konyháról van szó. A lépcsőházak, folyosók, várók, előterek és tárgyalók padlójának higiéniája szintén fontos. Azonban egyes helyiségek funkciója olyannyira eltér egymástól, hogy a felmosásukhoz előírtan használt takarítószerek fertőtlenítő erejében is jelentős eltérések mutatkoznak.

A takarított helyiség alapterülete: Kisebb helyiségekben kézi felmosókkal dolgozunk, míg a nagykiterjedésű beltereknél, a padlótípustól függően gépi megoldással élünk.

A felmosás optimális gyakorisága

A legtöbb iroda esetén a napi szintű felmosás elengedhetetlen feltétel, ha tiszta, higiénikus környezetben szeretnénk dolgozni. Azonban néhány esetben máshogy kell eljárni. A nagyforgalmú irodák padlójának és mellékhelyiségeinek felmosásával nem lehet megvárni a nap végét. A nap folyamán akár többször is szükség van takarításra, ahogy például a különböző közintézmények vagy bevásárlóközpontot, éttermek esetén is. Ezzel szemben egyes gyári, nem különösebben igényes kialakítású irodák padlóját néha fölösleges naponta felmosni, hiszen a helyiség funkciója nem reprezentatív jellegű, és az irodai dolgozók is koszos, gyári területen bepiszkolt bakancsaikban taposnak rajta.

Ha profi megoldást szeretne irodája tisztántartására és higiéniájának biztosítására, egyeztessen takarítócégünkkel, hogy minden nap makulátlan környezetben láthasson munkához. Ügyfelei és partnerei is értékelni fogják, hiszen a rend és a tisztaság nem csak fél egészség, de fél siker is.