A fertőtlenítés alapvetően fontos takarítási részfeladat, ám a COVID-19 veszély ideje alatt méginkább oda kell figyelni a higiénia biztosítására. Egy takarítócég ilyen időkben is dolgozik, a takarítók fontos részét képezik a vírus ellenni harcnak. Ahogy a teljes lakosság, hiszen mindenki hozzájárulhat a koronavírus megállításához, ha mással nem is, hát azzal, hogy otthon marad és betartja a fontos biztonsági javaslatokat.

maszk_covid_19

Munkahelyeken a koronavírus ellen

Ám a munkahelyeken nem elég csak kezet mosni és megtartani egymástól a szükséges távolságot. Sőt, egy munkahely esetében a másfél méter távolság betartása lehetetlen, pláne, ha ügyfeleket, vásárlókat kell kiszolgálni vagy fontos a munkatársak közötti érintkezés. Egyes munkahelyek, irodák, közintézmények, üzletek esetén a napi többszöri fertőtlenítés is szükséges. A fertőtlenítés gyakorisága az adott munkahely jellegétől függ. Amennyiben az iroda nem fogad ügyfeleket, a napi egyszeri fertőtlenítés – a munka megkezdése előtt vagy után – elegendő lehet. Természetesen csak abban az esetben, ha kislétszámú irodáról vagy egyéb munkahelyről van szó. Ugyanígy nagyon fontos a személyes higiénia betartása, a rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés.

A munkáltatóknak törvények által szabályozott módon és mértékben kötelessége dolgozói számára megfelelő körülményeket biztosítania. Jelenleg az alapvető elvárásokon kívül a fertőtlenített munkakörnyezetet, folyamatos fertőtlenítő szappan és kézfertőtlenítő lehetőség biztosítását mindenképpen meg kell oldania. Érdemes rendszeresen tisztított, cserélt, tisztíttatott lábtörlőkkel segíteni a cipőtalpak tisztaságát, valamint maszkokat kiosztani. Amennyiben lehetséges, érdemes a dolgozók lázát megmérni, valamint érdemes megkérni őket, hogy ők maguk is mérjék otthon. Fontos tisztázni, hogy aki minimális mértékben is rosszul érzi magát, bármilyen tünetet tapasztalt a koronavírus repertoárjából, legyen szíves azonnal felhívni háziorvosát és otthon maradni.

Ha a megfelelő intézkedéseket megtesszük, a vírus terjedését lelassítjuk, majd pedig meg is állítjuk. Mi takarítócég lévén folyamatosan munkában vagyunk most is. A munkahelyek fertőtlenítését professzionális fertőtlenítő szerekkel, tisztítóeszközökkel, saját – korszerű – gépparkkal és profi, elkötelezett takarító munkatársakkal végezzük. Ha máskor nem is, legalább most bízza profikra a takarítást!

fertotlenites_covid_19

Ha nincs tervben takarítócég fertőtlenítő takarítás szolgáltatásának igénybevétele, akkor a következőkre fontos odafigyelni:

(Ez mindannyiunk érdeke!)

  • Takarítást csak olyan személy végezzen, aki egészséges!
  • A takarító mindenképpen viseljen gumikesztyűt (helyiségenként, akár felületenként friss, tiszta darabot) és maszkot!
  • Az összes olyan felületet, melyhez ember hozzáérhet, amire rálehelhet, le kell fertőtleníteni!(Kilincseket, ajtófelületeket, korlátokat, villanykapcsolókat, mindent, mindent, mindent!!!)
  • A tisztítóeszközök közül jelen helyzetben a törlőruhák, szivacsok egyszerhasználatosak, a felmosófejeket pedig vagy kimossuk fertőtlenítős vízben vagy szintén egyszerhasználatossá tesszük.
  • A tisztítószerek flakonjait szintén fertőtlenítsük használat után, ahogy az eszközeink nyelét, gombjait is.
  • Nagyon körültekintő és maximalista módon fertőtlenítsünk!
  • Gondoskodjunk arról, hogy a fertőtlenítős kézmosó és a kéztörlő fel legyen töltve!