Irodatakarítás megkezdése előtt mindig nagyon fontos tisztázni, hogy mit takarítsunk és mi az, amihez semmiképpen ne nyúljunk. Sok irodában a dolgozók, az irodavezető vagy tulajdonos saját asztala az a terület, ahol nem krének takarítást. A saját asztalokon privát holmik, jegyzetek találhatóak, így érthető, hogy senki nem szeretné idegen kezek munkáját felfedezni reggel.

A személyes területek takarítása nagyon kényes feladat. Amennyiben az iroda úgy dönt, mindenhol kérik a takarítást, munkatársaink a privát asztalokon is port törölnek, lemossák azokat, megtisztítják a székeket, kiürítik a papírkosarakat és eltüntetik az esetleges ételmaradékokat, zacskókat, csomagolásokat. Természetesen akad olyan, aki, bár az iroda kollektíve úgy döntött, takarítsuk az asztalokat is, mégsem szeretné, ha bárki matatna nála. Van lehetőség külön megjelölni, hogy a második, hatodik asztalt ne takarítsuk, vagy épp adott helyiségben csak porszívózzunk.

Ha valakinek ellenérzései vannak a takarító munkatársakkal kapcsolatban, és nem szeretnék, hogy asztalukat idegenek tisztítsák meg, abba sajnos kénytelen lesz beleegyezni, hogy a porszívózás, felmosás műveleteit asztala körül és asztala alatt is elvégezzük. Miért? Mert nem lehet úgy felmosni, nem lehet úgy padlót tisztítani, hogy akad az egybefüggő felületen valahol egy két négyzetméteres hézag, ahol aztán a por és kosz ott kell, hogy maradjon. Ez nem hatékony és ráadásul nagyon rosszul néz ki. Ugyan már, milyen benyomást kelt egy koszos folt a tiszta iroda kellős közepén?

szőnyegtisztítás_irodataakrítás

A portalanításnak is nagyon rosszat tesz, ha bizonyos asztalokon, monitorokon, polcokon nem szedhetjük össze a lerakódott port. Ami ott marad, az egyrészt nagyon is rontja az iroda összképét, másrészt egy apró levegőmozgás alkalmával már száll is szét az iroda más asztalaira, polcaira, padlójára.

Takarítócég lévén nagyon ügyelünk a minőségi takarításra, a minőségi garanciára és arra, hogy az irodatakarítás csupán amiatt tűnjön fel, hogy minden nap makulátlan a látvány, higiénikus a környezet. Mindezzel biztosíthatjuk azt is, hogy a személyes területeket diszkréten, tárgyilagosan és a legnagyobb tisztelettel kezeljük, nem rendezzük át, nem nyúlunk a személyes holmikhoz, csupán megtisztítjuk a padlót, az asztalt, a széket és még az egyéb tárgyak portalanításáról is gondoskodunk.

Hatékony és teljeskörű munkavégzésünk érdekében azt kérjük az irodák vezetőitől és dolgozóitól, hogy minimalizálják a takarításmentes foltokat az iroda területén. Minél kevesebb a megkötés, annál  minőségibb munkát tudunk végezni.