Irodák sokfélesége

irodatakarítás előtér

Nincs két egyforma iroda. A fővárosban és vidéken számtalan különféle épületben, sokféle elgondolás alapján kerültek kialakításra az irodák, amelyeket takarítunk. Az irodák méretei éppúgy nagy különbségeket mutatnak, mint bútorozottságuk, felszereltségük, jellegük és forgalmuk. Éppen ezért a rendszeres irodatakarítás Budapesten éppúgy, mint vidéken sokféle tevékenységet jelenthet, sok egyedi sajátossággal és kisebb-nagyobb eltéréssel. Bizonyos mozzanatok azonban olyannyira alapvetőek, hogy mindig részét képezik munkánknak, a legkisebb munkahelyeken éppúgy, mint a legnagyobb irodaházakban.
A legalapvetőbb mind közül a szemét eltüntetése, a szemeteskukák és papírkosarak kiürítése. Legyen szó napi, vagy heti rendszerességű irodatakarításról, a szemét nyom nélküli eltávolítása minden esetben evidens feladatot jelent. Könnyű belátni, hogy miért van így, hiszen senki nem szeretne olyan környezetben dolgozni, ahol színültig teltek a szemetesek. Különösen az ételmaradékok, a szagos, romlandó hulladékok eltávolítása fontos.
A másik legnyilvánvalóbb feladat az aljzat letakarítása, tehát a padló felsöprése és felmosása, a szőnyegek felporszívózása, kitisztítása. A mindennapok során a cipőtalpakon kerül be a legtöbb szennyeződés és kórokozó a munkahelyekre, ahol, ellentétben az otthonokkal, nem szoktuk az ajtóban levetni a lábbeliket. A kollégák és az ügyfelek egész nap azokban a cipőkben koptatják az iroda padlóját és szőnyegeit, amikben az utcákat is járták. A poros, saras, szemetes, sokszor kutyapiszkos utcákat. Nyilvánvaló, hogy miért alapvető fontosságú az aljzat folyamatos tisztán tartása az irodákban, a felmosás még akkor is, ha látszólag tiszta a padló.

 

Mosdók és konyhák

mosdó csaptelep tisztítás
A vizesblokkok környékén a padlótisztítás kiegészül a szaniterek lefertőtlenítésével és ragyogóvá varázsolásával. A csapok, mosdók és WC-csészék folyamatos tisztán tartása nem csak higiéniai szempontból lényeges, hanem azért is, mert az elhanyagolt, vízköves, opálos fényű, matt szanitereknél kevés visszataszítóbb látványba ütközhetünk egy munkahelyen, márpedig a vízkő néhány nap alatt képes megjelenni a csapokon.
A fentiekhez képest kisebb súllyal esik latba a negyedik takarítási alapművelet, a portörlés, ám ez is a megkerülhetetlen rutinfeladatok sorába tartozik, hiszen a por, különösen egy forgalmas helyen működő irodában, akár órák alatt képes megjelenni a különféle felületeken és jelentősen rombolni az iroda összképét.

 
Ezen négy mozzanaton kívül természetesen sok egyéb szolgáltatás belefér a rendszeres irodatakarításba, legyen szó akár ablaktisztításról, bútorápolásról vagy a szobanövények megöntözéséről. Egy jó takarítócég mindig alkalmazkodik az iroda és az ügyfél egyedi igényeihez.