Szelektív hulladékgyűjtés az irodában

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy minden napjainkban egyre fontosabbá válik környezetünk védelme, többek között a szelektív hulladékgyűjtés is. Takarító cégünk nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, és igyekszik minél többet tenni környezetünk megvédésének érdekében. A vegyszerek nagy része a természeti környezetbe kerülve nem, vagy csak rendkívül lassan bomlik le, ennek javára a felhasznált mosó és tisztítószerek kiválasztásánál ügyeltünk arra, hogy ezek egytől egyig környezetkímélő, „zöld” termékek legyenek. Az ilyen készítmények ugyanis könnyűszerrel lebomlanak, vízben oldódó és az élővilágra nem veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, így a szennyvízbe kerülve sem okoznak nagy problémát a környezet számára.

Az irodatakarítások alkalmával az épületekben alapvető környezetvédelmi szabályokat vezetünk be. A konyhákban és az étkezőkben – igény és hozzájárulás esetén – két különböző szemetest helyezünk el, amelyek irodai papírhulladék és a műanyag flakonok szelektíven történő hulladék gyűjtésére szolgálnak.
Az elemek és fénycsövek szelektíven történő gyűjtését is lehetővé tesszük. A konyhákban és az étkezőkben textil konyharuhákat helyezünk el, amelyek mosásáról (javarészt környezetet nem terhelő mosószódával vagy mosódióval) és rendszeres fertőtlenítéséről (hypóval és környezetet nem terhelő fertőtlenítőszerrel) gondoskodunk – ezzel is minimalizálva a papírkéztörlők és szalvéták használatának mennyiségét.
Az irodatakarítás során elsősorban lebomló, a környezetet kímélő, vagy egyáltalán nem terhelő vegyszereket használunk; vízkőoldásra sokszor ecetet, fertőtlenítésre hypót, egyéb tisztításhoz pedig biológiai úton lebomló tisztítószereket használjuk.
Megrendelőnk külön kérésére, karbantartó partnercégünkkel közösen elvégezzük a megjelölt ingatlan “környezetterhelő felmérését”, kivizsgáljuk az ingatlan víz- és energiafogyasztásának mennyiségét, kérésre javaslatokat teszünk annak optimalizálására – egy jó tervvel akár több tíz- vagy akár több százezer forint is megspórolható évente.
Ügyfelünkkel történő előzetes egyeztetés és külön írásbeli megállapodás értelmében az esti takarítás során takarítóink kikapcsolják az égve felejtett lámpákat, a használati üzemmódban felejtett konyhai és irodai gépeket (a kikapcsolható gépekről – nem tartoznak közéjük: server, bizonyos nyomtatók etc. – listát készítünk, s alkalmazottaink kizárólag a megjelölt gépeket kapcsolják ki munkavégzésük során).

Az általunk takarított iskolákban, oktatási intézményekben, irodaházakban és létesítményekben környezetvédelmi információkat függesztünk ki, amelyek kihelyezésével felhívjuk ügyfeleink figyelmét a környezetkárosító magatartásoktól való tartózkodásra és a szelektív gyűjtésre. A fenntarthatóság és környezetvédelem fontos eleme a szelektív hulladékgyűjtés is. Cégünk ezen a terén is mindent megtesz annak érdekében, hogy az újrafelhasználható vagy veszélyes hulladékok ne kerüljenek a szemétbe. Ezért az irodatakarítások alkalmával is az egész területen szelektíven gyűjtjük a hulladékot és arra kérjük az ott dolgozókat, hogy ebben Ők is legyenek segítségünkre.

Minden felhasználásra kerülő vegyszerünk ellenőrzött, ÁNTSZ tanúsítvánnyal és biztonsági adatlappal rendelkező tisztítószer. Partnereink és alkalmazottaink egészsége egyaránt fontos számunkra, természetesen közben nem feledve a célt: a kívánt tisztaság elérését. Ehhez nem kötünk kompromisszumot, de mindent megteszünk a környezet védelméért is. Körültekintően, megfontoltan vállalkozunk, és hosszú távra tervezünk, másokkal pedig együttműködünk. Mi hiszünk abban, hogy a tudatos és felelősségteljes gondolkodás viszi előre világunkat!

Ügyeljen környezetére, az első lépés a szelektív hulladékgyűjtés. Szelektíven gyűjtjük a papírhulladékot, üvegeket, műanyag flakonokat, elemeket stb.

Nem kell számos takarításokkal foglalkozó cégeket bevetnie a tisztaságra. Mindent egy helyről megoldhat. Bekoszolódott a szőnyege vagy ablakain már nem lát ki a piszoktól – ezt is megoldjuk. Tehát egy komplett felelősségteljes szakmailag felkészült csapatot kap, akik az irodatakarításra vannak kiképezve Budapesten és maximalisták… és ezekért nem kell külön díjakat fizetnie.