Itt a tavasz, eljött a lomtalanítások ideje, mely főleg Budapest belső kerületeiben látványos, de hatalmas szemétkupacokat eredményez mindenhol. A lomtalanítás nem csak magánházak esetén fontos, az iroda lomtalanítása is az elvégezendő teendők közé tartozik. Irodatakarítás szempontjából a lomtalanítási hetek megnövekedett extra megrendeléssel járnak, mert egy-egy kipakolt tároló és annak kipakolásával járó kosz nem egyszerű feladat. Szakértő és hatékony megoldás kell, így jön képbe a profi takarító cég. Nevezhetjük ezt úgy is, hogy tavaszi nagytakarítás az irodában, de néha e kettő nem függ össze, külön – külön történik.

iroda költözés
Mikor elkopik egy irodai szék, feleslegessé válik egy, már régimódi asztal esetleg a szőnyegek cseréje miatt egy halom kárpit kerül felszedésre, sokszor csak elpakolják valahová, és nem dobják ki egyből. Igaz ez a kisebb holmikra is, mint például irattartó papucsok, tárolódobozok vagy maguk az iratok. Az irodai lomtalanítás ezeken felül rengeteg érdekességgel szolgál, volt már szerencsénk egész váltócipő-hadsereghez, ezer éves konyhai eszközökhöz és ottfelejtett személyes kacatokhoz is.
Az irodatakarítás nem egyszerűen felsöprögetésből és portalanításból áll. A fertőtlenítőtisztítás a kárpittisztítás, a makacs szennyeződések feloldása és eltüntetése szintén a takarítócég munkái közé tartozik. Mindezt az iroda személyzete, az egyszemélyes takarítónő nem tudja megfelelően kivitelezni, hiszen nincsenek meg a megfelelő eszközei, sok esetben gyakorlata sem. Egy profi takarító cég a porszívózást, a fertőtlenítőtisztítást arra maximálisan megfelelő takarítóeszközökkel és tisztítószerekkel oldja meg, amihez szakértelem és gyakorlat társul.
Mikor egy régóta lomtárnak használt helyiség kipakolásra kerül, hatalmas mennyiségű por, szösz, kosz marad vissza. Attól függetlenül, hogy az épület nem csótányos, nem patkányos, különböző rovarok és rágcsálók előszeretettel költöznek be olyan helyekre, ahol nincs mozgás. Ha őket már nem is találjuk meg ott, de lakhelyüket, a piszkukat igen, éppen ezért elkerülhetetlen a fertőtlenítés.
Amennyiben lomtalanítást tervezünk irodánkban, mindenképpen dolgozzunk takarító céggel, akár kössük össze az iroda tavaszi kitakarításával is.