A sár az ősz és a tavasz velejárója, ám az utóbbi években az enyhe telek miatt az sok-sok hónapig mocskolja be cipőtalpainkat. Takarítási szempontból, főleg irodatakarítás, intézménytakarítás szempontjából a sár egy kényes probléma. Sajnos az irodákba, intézményekbe és otthonainkba folyamatosan behurcoljuk. Behozzák cipőjük talpán munkatársaink, ügyfeleink, ismerőseink és nincs mit tenni, sok esetben még a jóminőségű és kellő méretű, mennyiségű lábtörlő sem oldja meg a helyzetet.

padlotisztitas_sar

Vannak, akik úgy állnak hozzá a kérdéshez, hogy „Óh, ez csak sár! Csúnya, de semmi bajunk nem lesz tőle.” De mi az a sár és milyen helyekről miket viszünk be belterinkbe vele?

Mi van a sárban? Higiéniai kockázatok vidéken és városokban

A sár a természetben főleg föld, por és víz keveréke. Azonban bármi belekerül, ami ezzel érintkezik. Ugyanígy a településeken előforduló sarak is nagyon sok szennyeződést tartalmaznak, melyek higiéniai szempontból veszélyesek. Az állati ürülék, különböző rovarmaradványok, szemétmaradványok és sajnos sok esetben emberi ürülék, köpet és egyéb gusztustalanságok, sőt vegyi anyagok is tarkítják. Az utakat, parkokat, árokszéleket mosó eső sajnos sárrá keveri azt a rengeteg piszkot, amit környezetünkben hagyunk.

sar_iroda

A cipőtalpakon bevitt sár tehát nem csupán a színtiszta föld és víz keveréke. Otthonainkban magunk döntünk a higiéniai szintről, azonban egy irodának vagy közintézménynek szigorú szabályok szerint kell eljárnia. A rendszeres irodatakarítás mellett egy esős, latyakos napon fontos, hogy gondoskodjunk a bevitt sár azonnali eltávolításáról. Ha nagy az ügyfélforgalom, nem könnyű elérni, hogy egész nap makulátlan legyen a padlónk. Ráadásul nem csupán a látható szennyeződést kell eltakarítani, de fertőtlenítő takarításra van szükség és folyamatos felmosóvíz cserére.

Sáros időszakban rendszeres irodatakarítás, akár naponta többször is

A rendszeres irodatakarítás egész évben fontos. Ennek leghatékonyabb módja egy megbízható takarítócég felkérése, melynek munkatársai alapos és a szabályozásnak maximálisan eleget tevő munkát végeznek. A napi takarítás az ősz végétől tavaszig tartó időszakban biztosítja a padló makulátlanságát, akár lábtörlőtisztítással, cserével együtt. A padló fertőtlenítő takarítása ilyenkor kimondottan szükséges, de természetesen az irodatakarítás nem merül ki ennyiben.

A padlótisztítás, szőnyegtisztítás, lábtörlő tisztítása mellett átfogó irodatakarítás történik, mely kiegészítő szolgáltatásokat is magába foglalhat az ügyfél igényeinek megfelelően. Ha szeretné, hogy az irodája a legsárosabb időben is tiszta és higiénikus legyen, bízza a takarítást profi takarítócég munkatársaira! De ne feledje, a nap közben bevitt sarat is minél előbb el kell takarítani, akkor is, ha a takarítócég munkatársa épp nincs jelen, hogy profi munkát végezhessen!