Olcsó hús….? Sajnos még annál is van olcsóbb! Avagy egy cégvezető panasza.

Igények?
Igen! Azok vannak! Csak olcsó legyen, esetleg ha lehet még annál is olcsóbb! Elvárások? Na ja! Azok is vannak, csak hát a gazdasági helyzet… , Világválság…, Másik cég is van…!

Szóval, olcsó legyen!Ismerős szöveg,ismerős szituáció.Ez ma az elvárás a takarítócégekkel szemben.

Mindegyikünk volt már hasonló helyzetben akkor, amikor százával épülnek a szebbnél szebb irodaházak, amikor egyes cégek egymást túllicitálva hivalkodnak gazdagságukkal, és milliókat költenek reklámra. Igaz a megfogalmazott igényeknek sora végeláthatatlan, de amikor a takarítási tarifa kerül sorra szertefoszlik a látszat-igényesség, elillan a gazdagság, és talán még azt is sokalnák ha ingyen takarítanánk.

Képzett vezetők, kiváló pénzügyi szakemberek téveszméje, hogy tiszta nyereség cége számára az a pénz amit a takarításon megspórol!
Megdöbbentő, hogy mennyire nincsenek tisztában azzal, hogy az első benyomás milyen fontos. Minősíti egy intézmény vagy cég hitelességét a környezet,amiben ügyfeleit,vendégeit fogadja.

Megengedik azt a luxust, hogy egy üzleti partnert, vagy fontos ügyfelet elveszítsenek azért,mert már a folyosón megingott a bizalom cégük iránt!
Dolgozóiktól maximális figyelmet, minőségi munkát, és sokszor erőn felüli munkabírást várnak el de a doppingoláson/ingyen kávé, ingyen cola, stb./ kívül nem biztosítják a jó munkához elengedhetetlen harmóniát, tisztaságot .

Tiszta munkahely = jó közérzet = növekvő teljesítmény!

Mivel köztudottan híg a leve annak bizonyos olcsó húsnak, és mindig van még olcsóbb is, javulás ezen a piacon csak akkor várható, ha a megrendelőkkel tudatosítjuk, hogy ha elvárásaik vannak, ha többet akarnak azt meg is kell fizetni! Alacsony vállalási tarifából csak rosszúl fizetett, és ebből következően, motiválatlan, képzetlen takarítókat lehet alkalmazni. Reménytelen a szakképzés, reménytelen a korszerű technológiák bevezetése a modern gépek beállítása.

Megoldást talán csak az jelentene ha sikerülne a szakmát, /főleg a feltörekvö kisvállalkozásokat/összefogni, egységes tarifákat kialakítani, és megértetni egyes takarítócég vezetőkkel, hogy nem csak maguk ellen dolgoznak, hanem a szakmának is ártanak ha áron alul vállalnak.

Lerontják és ellehetetlenítik az egész takarítóipart!
Olcsó hús….? Sajnos még annál is van olcsóbb!
Túléljük?