A higiénia biztosítása rendkívül fontos, ezért mi irodatakarítás közben mindig odafigyelünk az apróságokra is. Emellett, bár profi takarítócég vagyunk, pár dolog kimarad és ez normális is. Mostani blogbejegyzésünkben a takarított és a szinte takaríthatatlan apróságokat vizsgáljuk, amikkel egy irodában vagy irodához hasonló munkahelyen találkozhatunk.

Apróságok, amiket takarítunk

Számos munkaeszköz található egy irodában, amiket többen is használnak, ráadásul rendszeresen. Ezeknek a felülete, nyomógombjai rendkívül higiéniátlanok, amennyiben nincsenek rendszeresen tisztítva. Mi, a Serverin Takarító szolgálatnál ügyelünk ezen apróságok letakarítására és egy fertőtlenítő áttörlés erejéig az éltalános irodatakarítás részét képezi tisztításuk. Azonban a nyomtató, a multifunkcionális irodai gép és ehhez hasonló eszközök gombjainak, gombközeinek tisztítása inkább egy nagytakarítás része, mint a fogantyúk és kaputelefonok gombjainak takarítása.

higiéniátlan_aprosagok

Kapcsolók és kilincsek is szép számmal megtalálhatóak minden irodában, minden egyéb munkahelyen, és persze otthonainkban is. Ezek alapvető eszközeink, naponta többször nyúlunk hozzájuk, ráadásul nem csak mi, de bárki, aki ara jár, használatba veheti őket. Az ajtók kinyitásához elengedhetetlen, hogy rámarkoljunk a kilincsre, a villanyok felkapcsolásához a kapcsolókhoz kell nyúlni. ha többen vagyunk az irodában, biztos, hogy rengeteg zsíros szennyeződés halmozódik föl ezeken, amiket mi rendszeresen alaposan megtisztítunk. Azonban a teljes higiénia érdekében lehet, hogy nap közben sem árt áttörölni őket.

Karfák, redőny és reluxa szabályozók közül is biztosan akad ez vagy az az irodában. A székek karfáinak tisztítása ugyanazért fontos, amiért a kilincseké és a különböző árnyékolók szabályozóinak, „lehúzóinak” fertőtlenítése szintúgy fontos. Sokan elmulasztják ezeket az apróságokat, pedig igazán higiéniátlanok tudnak lenni, akár már egyetlen nap után.

Amiket mi nem fertőtlenítünk

A billentyűzet, az egerek még beleférnek a mi munkánkba is, ám legtöbbször ezek az asztalok személyes tárgyai és mi az általános irodatakarítás során nem nyúlunk hozzájuk. Csak kimondott kérése. Ám míg ezek beleférnek, addig az olyasmik, mint tollak, cellux, gemkapcsok, mappák, nejlon bugyik és hasonlók nem igazán. ezek sokszor az asztalfiókokban hevernek, hol ennél a munkatársnál, hol annál. Vagy épp az ügyfeleknek nyújtjuk át egy aláírás erejéig. A fiókban heverő tárgyak megtisztogatása nem a mi feladatunk és nyilván számos dolgozó fel is lenne háborodva ha asztal és fiók fogantyúi mellett annak tartalmában is motoznánk. Ám nagyon fontos a személyes higiénia és az, hogy az ilyen apróságokra is figyeljünk. Ha a személyes higiénia megvan, akkor a tollak nem fognak fertőzést terjeszteni, ahogy a tűzőgép a mappák fogdosása, de igazából a kilincsek sem. Ettől függetlenül fontos, hogy ha tehetjük, végezzünk egy kis magán fertőtlenítő takarítást asztalunk körül időnként, főleg, ha sok a közösen használt tárgy!

Ha pedig átfogó, alapos és színvonalas irodatakarítás kell vagy egyenesen fertőtlenítés, akkor itt vagyunk mi. Profi, képzett és gyakorlott csapatunk olyan tisztaságot csinál, hogy öröm nézni!