A Zöldterületgondozás Zugló vonatkozásában jelentős feladat, hiszen Budapest 14. kerülete, ha nem is tekinthető kifejezetten zöld kerületnek, bővelkedik kisebb-nagyobb parkokban, kertekben és Zuglóhoz tartozik a Főváros talán legismertebb zöldterülete, a Városliget is. A zöldterületgondozás Zugló esetében természetesen a Városligetnek és a hasonló közparkoknak a gondozását is jelenti, mint szolgáltatás azonban a magánkézben lévő zöld felületek, kertek, vagy az irodákhoz, kereskedelmi épületekhez tartozó zöld területek, parkok gondozását takarja.

zoldteruletgonozas_zuglo

Zöld foltok a térképen – Zugló tüdői

Zugló zöldterületgondozás szempontjából legfontosabb területe nyilvánvalóan a Városliget. Nem csak területével tűnik ki, emblematikus jelentőséggel is bír, Budapest szempontjából mindenképpen, de országos viszonylatban is. A Városligettel összemérhető közpark, zöldterület nincs is több Zuglóban, méretben csupán töredékét képezik a kerület egyéb zöldnek tekinthető területei, melyek jelentős része sajnos meglehetősen gondozatlan. A legnagyobb ilyen területet a Rákosrendezőt övező elvadult bozótos jelenti, amely sok helyen már erdővé sűrűsödött. A vasút perifériáján fekvő, sok helyen teleszemetelt, elhanyagolt vidék Zugló zöldterületgondozás szempontjából is legmostohább területe. Ugyanakkor a levegő minősége szempontjából ezek is jótékony hatásúak, a sínek mögött húzódó öreg nyárfák levelei évről évre rengeteg port kötnek meg. Szerencsére a kerület füves, fás, azaz zöld területeinek nagyobb részét mégiscsak a lakótelepi társasházak között és a kertvárosi részeken jellemző parkok, pázsitok, kertek jelentik. A zöldterületgondozás Zugló esetében tehát elsősorban ezekre koncentrál.

zuglo_zoldteruletgondozas

Zöldterületgondozás egész évben

A zöldterületgondozás Zugló vonatkozásában is időszakos szolgáltatás, mely bár egész évben elérhető, más tevékenységet jelent tavasszal, nyáron, ősszel és télen. Tavasszal a gyep megújításával van a legtöbb munka, a telepítés, a rendszeres nyírás és a locsolás aztán őszig tart. Tavasszal kerül sor a virágok kiültetésére is, melyek szintén sok vizet igényelnek, különösen a forró, nyári napokon. A parkgondozás legjellemzőbb őszi feladata a hulló avar összegyűjtése és kezelése, de a vágásra ítélt fákat is ekkor célszerű eltávolítani. Nem lehet teljes a kertgondozás a néha sajnos elszórt szemét összegyűjtése nélkül. Zugló zöldterületgondozás viszonylatában nem egységes terület, a szépen rendben tartott parkok és fasorok mellett számos elhanyagolt környéket találhatunk. Az Ön portája ne legyen ilyen, ha kertgondozás, parkgondozás, zöldterületgondozás szolgáltatásra van szüksége, hívjon bátran minket, Zuglóban is!