A zöldterület gondozás Nagykovácsi esetén különleges munka. Mi legalábbis így állunk hozzá. Miért? Mert Nagykovácsi – annak írjuk, aki esetleg nem ismerné a helyet – az egyik legcsodásabb környéken fekszik. Ha pedig körbe-körbe bámulatos zölddel határolja magát, belső zöldterületei is legyenek szépek, ápoltak az év minden szakában. Igen, a zöldterület gonozás télen is kínál feladatokat, mégpedig nem is keveset.

Nagykovácsi zöldterületgondozás szempontjából miért olyan különleges?

zoldterulet_gondozas_nagykovacsi

Budapest központjától mindössze 15 km-re a környezet meseszép. A település, melyet a külvilággal minössze Fővárosunk irányába köt össze burkolt út, a Budai Tályvédelmi Körzetben terül el. A Budai Tályvédelmi Körzet mellé Nagykovácsi zöldterületei nem adhatnak undok kontrasztot, ezért érdemes a zöldterület gondozás feladatait hozzáértőkre bízni. Lehet a település kívül-belül csodaszép. Szerencsére, ahogy láttuk, szépéségén nem igazán esett csorba, hiszen olyan gyönyörű parkok tartoznak ide, mint a Teleki-Tisza Kastély hatalmas zöldövezete, melyben rendezvényeket, főleg világra szóló modern vagy hagyományos lakodalmakat, esküvőket tartanak. Egy ilyen parkot idő, energia és felelősség rendben tartani. Rendszeres fűnyírás, fametszés, virágágyások gondozása, öntözés, a zöldhulladék elszállítása és még sok egyéb munka eredménye a képeken és személyesen is megcsodálható álomszép park. Nagykovácsi zöldterület gondozás szempontjából azonban sok kisebb parkot, apró kiszögellést pár fával és virágágyással, munkahelyek, közintézmények, oktatási intétmények udvarát is jelenti. Sőt, akár családi házak udvarának szakértő karbantartását is. Mi ezek körül mindet vállaljuk. Modern gépparkunk, szakképzett kollégáink a zöldterület gondozás minden apró részletének magas minőségét biztosítják Nagykovácsiban is. Érdekesség, hogy a pilisi len (Linum dolomiticum) a világon kizárólag Nagykovácsi mellett a Szénások területén él meg. A Szénások egy 10 hektáron elterülő szigorúan védett terület, mely Nagykovácsihoz és Pilisszentivánhoz tartozik. Különleges élővilágának egyedi kincse a pilisi len, mely ezres nagyságrendben nő itt. A növény 10-21 cm magasra növő törpecserje, sárga virágai messzíről hirdetik május-júniusi virágzása során.

nagykovacsi_zoldterulet_gondozas

Elérhető egyben a takarítás és zöldterületgondozás Nagykovácsiban?

Igen, mi például, zöldterület gondozással is foglalkozó takarítócég lévén mindkettőt vállaljuk, így átfogó, mindenre kitrejedő szolgáltatásként kézben tartjuk a munkahelyeket kívülről és belülről egyaránt. Kitakarítjuk az irodákat, termeket, folyosókat, lépcsőházakat, konyhákat, lemossuk az ablakokat, akár ipari alpin technikával, tisztítjuk a teraszokat, kerítéseket, korlátokat, feljárókat és az udvart, parkot, egyéb zöldterületeket is rendbe szedjük és rendben tartjuk. A zöldterület gondozás Nagykovácsi területén kérhető takarítással egyben vagy önállóan. Elvégezzük alkalmi jelleggel, de szezonálisan vagy rendszeresen is. Akár takarítással egybekötve, akár önmagában, akár alkalmanként, akár rendszeresen, bízza ránk a takarítás és zöldterület gondozás nyűgét Nagykovácsi csodás nagyközségében is!