Irodatakarítás végzésével foglalkozó cég lévén rengeteg különböző irodában, ipari területen jártunk már és mivel mi is egy cég vagyunk irodával, tudjuk jól, mennyire fontos a tiszta, barátságos, kellemes munkahelyi környezet. Természetesen a munkahelyi hangulatot az ott dolgozók személyisége, egymáshoz fűződő viszonya határozza meg főleg, de azért az iroda berendezése, az irodai növények és természetesen a tisztaság is hatalmas szerepet játszik ebben.

gyönyörű irodaEsztétikum

Az irodatakarítás biztosítja a tiszta, makulátlan, rendezett környezetet, az iroda berendezése, beleértve a szobanövényeket is, az esztétikai élményről gondoskodik. Az emberre jó hatással van a természet, még azokra is, akik aszfalt nélkül elveszetten érzik magukat. A természet, a növények, állatok megnyugvást és inspirációt tudnak biztosítani. Egy iroda természetesen nem tarthat állatokat, bár a kutyabarát, cicabarát, hörcsög és egyéb kisállat barát irodák száma egyre nő, mégsem lehet egy halom macskát tartani odabent. De virágot igen. Rengeteg növény elfér még egy kisebb irodában is, a dísztárgyakkal ellentétben nehéz túllőni a célon velük normális keretek között.

 

Irodai növények gondozása:

Az irodai növények nem sok gondot okoznak, még az irodatakarítás munkálataiban sem zavarna bele, valamint a gondozásuk sem nagy ördöngösség, mi például igény szerint vállaljuk a virágok locsolását, tápoldatozását, így nincs más dolga velük az iroda munkatársainak, csak a beszerzés és elrendezés. Egy irodatakarítás alkalmával ellátjuk a növényeket is, valamint nagytakarítás esetén leporoljuk leveleiket és észben tartjuk, mikor szükséges tápanyaggal ellátni földjüket.

Egészség

A növények kiválóan fogják meg a port és oxigént bocsátanak a levegőbe, így szmogos nagyvárosunkban és az elektronikai készülékekkel telepakolt irodákban különösen nagy hasznukat vehetjük. Igaz, a növények levelét időnként meg kell tisztítani a portól, de munkatársaink igény szerint ezt a feladatot is elvégzik. A zöld növények a fizikai egészségünk elősegítésén kívül szellemi és lelki egyensúlyunk megtartásában is segíthetnek. A zöld szín, és mint említettük már fentebb, a természet közelsége mindenkire pozitívan hat, még akkor is, ha ezt az illető nem tudatosítja magában.

2 tipp irodai növényre

Pillekosbor (Phalaenopsis): Ez egy virágos növény, mely nagyon jól tűri a klímaberendezés hatásait, sokáig virágzik és elegendő neki annyi fény, amennyit egy ablakban kaphat. A virágos szobanövények között ő az egyik legjobb túlélő és nem mellesleg igazán szép is. Bármilyen irodába beillik, elég visszafogott ahhoz, hogy társítható legyen mindenféle irodastílussal.

Dracaena compacta: A szokványos zöld növény, ami szinte mindenhol fellelhető. Nem csoda, hogy ennyire népszerű, hiszen nagyon mutatós, szép, ám kevés törődéssel is beéri, valamint jól viseli a sötétebb helyeket is, mivel kis fényigényű. kapható kicsi és nagy típusban is, így akár padlóra, ablakba és asztalokra is pakolhatunk belőle. Kitűnő irodai növény, már csak egyszerűsége miatt is.