A WC takarítás intenzív fertőtlenítés, ám nem lehet csupán ennyivel elintézni. Mert kinek mit jelent az alaposság? Ki mit gondol intenzív és teljeskörű fertőtlenítésnek? A WC és mosdó takarítás nagy körültekintést igénylő, aprólékos munka, melynek egyes fontos, de aprónak tűnő részletei fölött nagyon sokan képesek elsiklani.

Takarítócég lévén az irodatakarítás, intézménytakarítás részeként a WC és a mosdók tisztítása is feladataink közé tartozik. Hosszú évek tapasztalatával, alapos képzettséggel kollégáink jól tudják, hogy a legnehezebben hozzáférhető részeket éppúgy ki kell takarítani, mint az alapvetően potenciális fertőzésforrásnak egyáltalán nem tekinthető felületeket. A WC fertőtlenítés alapja, hogy egyetlen négyzetcentiméter sem úszhatja meg. Ha valaki nem szeretne ilyen aprólékos munkára időt szánni, bízza profikra az irodatakarítás munkálatait és biztos lehet benne, hogy az irodai WC makulátlan tisztasággal és teljes higiéniával várja napról napra. Heti takarítás igénylése esetén a WC fertőtlenítését egyénileg kell megoldani, de az iroda jellegétől, létszámától és forgalmától függően naponta legalább egyszer fertőtleníteni kell a legkisebb helyiséget és környékét.

Így takarítsd a WC-t:

Először minden felületet portalaníts, majd porszívózz föl! Fontos, hogy egyetlen nagyobb méretű szennyeződés se maradjon, amit később ide-oda tologatsz majd a felmosóval vagy a tisztítókendővel. A nagyobb szennyeződések, haj és szőrszálak, papírdarabok és egyebek jó felületek a kórokozók számára, így potenciális veszélyforrásnak számítanak. Először szabadulj meg tőlük!

A portörlést és porszívózást követően mosd le a WC csészét, a tartályt, az ülőkét és a hozzá tartozó csöveket is, amennyiben nem a falban futnak. Fontos, hogy a kivezető csövet és a tartály csövét sokan nem tisztítják naponta, pedig éppúgy megtapadnak rajta a kórokozók és éppúgy kerülhet rá oda nem illő gusztustalanság, mint magára az ülőkére.

A WC ülőke fertőtlenítése sokkal többől áll, mint a felső rész és a tető lemosása. Minden egyes apró felületét meg kell tisztítani. Hajtsuk föl, a rögzítésnél is alaposan pucoljuk meg és a peremekről se feledkezzünk meg!

A WC estén fontos az egész csészét áttörölni, hiszen kívülről éppúgy piszkolódhat, mint belülről. nem ismerjük mindenki WC használati szokásait, így a bizalmatlanság ez esetben nagyon jól jön.

A WC-ben található egyéb felületeket, mint a papíradagoló, polc, fogas vagy épp WC kefe, szintén le kell takarítani.

Sose hagyjuk ki a csempe, az ajtó és a kilincsek, fogantyúk megtisztítását se.

Miután alaposan lemostunk mindent, fertőtlenítés következik. Az előzőekhez hasonlóan minden négyzetcentiméteren fertőtlenítsünk a megfelelő fertőtlenítőszerrel vagy kendővel. A legvégső lépés a felmosás, melyet szintén fertőtlenítőszerrel végezzünk, valamint a kimondottan csak a WC-ben használt felmosóval.

Ez így soknak tűnhet, ám valójában sem időből, sem energiából, sőt tisztítószerből sem igényel olyan sokat, amitől tartani kéne. Az egész művelet maximum 10 percet vesz igénybe, amennyiben egy WC-ről van szó. Nyilvánvalóan az irodaházak, bevásárlóközpontok, közintézmények stb többkabinos mosdóinál más a helyzet, azonban minden idő és fáradság megéri, ha az egészségünkről van szó!