Az év vége egy takarítócég számára is zsúfolt időszak. Az ünnepi takarítás számos munkahelyen ilyenkor válik aktuálissá, és elég népszerű erre szakembereket hívni. Meglévő ügyfeleinknél, akikhez rendszeresen járunk az irodatakarítás elvégzéséért, ilyenkor sincs nagy meglepetés. Ám akik eseti jelleggel hívnak minket, nagyobb nekiveselkedést jelentenek.

Miben más az ünnepi takarítás, mint a többi?

unnepi_takaritas

Az, hogy az ünnepi takarítás mennyiben tér el a szokványos takarítástól, sok mindentől függ. Alapvetően mit nevezünk szokványos takarításnak? Az irodatakarítás vagy üzlet takarítás mindig egyedi. Tulajdonképpen bármely munkahelyre és minden területre igaz ez. Még otthonaink takarítása is sajátos. Az adott hely állandó tulajdonságai, az aktuális állapotok és a járulékos egyedi igények határozzák meg, hogy egy-egy irodatakarítás vagy bármilyen takarítás hogyan, mivel, mikor zajlik. Az ünnepi takarítás leginkább akkor tér el a szokványosnak nevezett kategóriától, amikor egyszeri ügyfélről van szó, tehát eseti takarítás. Ilyenkor, mivel mi nem ismerjük a helyet, nem mi tartjuk tisztán, sokkal átfogóbb munkára van szükség. Olyan ez, mint az ünnepi nagytakarítás. Á-tól Z-ig végezzük, beleértve a megrendelő egyedi igényeit is.

Amikor álandó ügyfelünknél kerül sor az ünnepek előtti nagytakarítás vagy csak takarítás elvégzésére, szintén nagyobb gonddal dolgozunk. Ezen esetekben azonban mi pontosan ismerjük a tisztasági és higiéniai állapotokat. Ismerjük a takarított munkahely sajátosságait. Éppen ezért kisebb feladatnak is mondhatjuk, mint az egyedi megrendeléseket. Az ünnepi irodatakarítás, ha alapvetően is mi takarítunk, csak egy kis hab a tortán. Tulajdonképpen egy profi takarítócég úgy dolgozik, hogy a nagytakarítás csak kicsivel több munkát jelentsen, mint a rendszeres takarítás, amit végez. Hát mi is így vagyunk ezzel. De azért időnként érdemes nagytakarítást is kérni, mert van amit napi vagy heti jelleggel nem lehet és nem is kell tisztítani.
Azonban ha egyedi ügyfél és csak estei ünnepek előtti takarítás, amit szeretne, akkor jelezze időben, ha teheti, mert egyre telik naptárunk.

unnepi_takaritas_takaritoceg

Miért érdemes az ünnepek előtti nagytakarítást takarítócég szakértőire bízni?

Ha már nagytakarítás, ha már ünnepi tisztaság a cél, akkor érdemes jól csinálni. Egy profi takarítócég pontosan tudja, hogy be kell nézni a kanapé alá (el is kell húzni, ha mozdítható). Le kell tisztítani a villanykörtét stb. Lehet, hogy egy egyszemélyes takarító vagy a megbízott kollégák egy csomó helyet nem törölnek át. Eszükbe sem jut, hogy ott is le kéne mosni. Mert mindig ott vannak. Nekik a terület ismert, így ahol nem jár mindennap kezük és szemük, azt szépen kihagyják. És akkor a takarítás szinte semmit sem ér. Egy profi takarítócég az ünnepi irodatakarítás munkáját aprólékosan, alaposan, mindenre kiterjedően, szakértelemmel végzi. Az ünnepi takarítás takarítócég segítségével gyorsan elkészül és minden ragyogni fog és higiénikus lesz. Érdemes és jó érzés is egyben az új évet egy rendezett, tiszta és higiénikus irodában, munkahelyen kezdeni. Kezdje tisztán az évet ehhez pedig a minőségi ünnepi takarítást ránk bízhatja.