A padlótisztítás és szőnyegtisztítás irodai, munkahelyi környezetben sokkal nehezebb és speciális megoldásokat igénylő feladat, mint otthonainkban. Irodatakarítás során elengedhetetlen, hogy korszerű, jó minőségű padlótisztító gépekkel dolgozzunk. Fontos a minőségi végeredmény, a befektetett idő és energia valamint a megtérülés megfelelő aránya és természetesen az ügyfél elégedettség, mely mindennek csúcsát képezi.

padlotisztitas_takaritogep

A Rotowash márkában nem csalódtunk, egyike a legjobbaknak, így mi is beszereztünk egy új gépet, mely a padlótisztítás és a szőnyegtisztítás munkálatait teszi hatékonyabbá. Fontosnak tartjuk, hogy egy magára valamit is adó takarítócég mindig lépést tartson a világgal, így a kollégák folyamatos képzése mellett eszközparkunk naprakészen tartására is nagy gondot fordítunk. Bár egy-egy géppel hosszú távra tervezünk, mindenek lejár valamikor az ideje. megbízható takarítócégként az irodatakarítás területén már nevünk van, így gépeink szinte folyamatosan dolgoznak. Padlótisztító fronton nem rég eljött a pont, mikor újítanunk kellett.

A tiszta padló és makulátlan szőnyeg alapszükséglet

Nagyon fontos, hogy a munkahelyi padló vagy egy közintézmény padlója és szőnyegei makulátlanok legyenek! Egyrészt esztétikai, másrészt higiéniai okai vannak. A csúnya, koszos, elhasznált padló és szőnyegek nem bizalom gerjesztőek, míg a szép tiszta felületek pozitív érzést keltenek.

padlotisztito_gep

Fontos, hogy a szennyeződéseket, akár láthatóak, akár nem, a lehető legnagyobb mértékben eltávolítsuk. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő higiéniai feltételek biztosítása takarítás közben is. Új gépünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az eltávolított szennyeződések ne kerülhessenek vissza a tisztított felületre. Ez egy szokványos, vödörrel és felmosófejjel történő padlótisztítás vagy sok régebbi padlótisztító géppel történő takarítás során elképzelhetetlen luxusnak számított. A higiénia talán most, a koronavírus feltűnését követően mégfontosabbá vált és remélhetőleg mindenki megfelelően odafigyel arra, hogy biztosítani tudja munkahelyen és otthonában is.

Így működik az új padlótisztító gépünk

A padlótisztítás hatékonyságát új padló és szőnyegtisztító gépünk több tényező együttes működésével éri el. Hengerkeféi ellentétes irányba mozognak így dupla mennyiségű szennyeződést szednek fel, míg a szennyeződések feloldása és eltávolítása a kefékre permetezett vízzel könnyebbé tehető. Nagyon fontos, hogy míg a felmosás során a már koszos vízzel igyekszünk tisztítani a padlót, addig a takarítógép azonnal különválasztja a már beszennyezett vizet a tisztításhoz használt tiszta víztől. Ezáltal a padlótisztítás és a szőnyegtisztítás sokkal hatékonyabb, higiénikusabb és gyorsabb is egyben. Ráadásul hatalmas előnye az új gépünknek, hogy a hagyományos tisztításhoz képest akár 90%-os vízmegtakarítást és 90%-kal kevesebb tisztítószer használatot igényel ugyanaz a minőségi, makulátlan végeredmény. Ráadásul a tisztítási folyamat során használt víz 95%-át visszagyűjti a gép, így a gyors száradás is adott. kemény burkolatnál, tehát padló, járólap stb esetén a száradási idő maximum 10 perc, szőnyegeknél mindössze 60 perc. Ez azt jelenti, hogy ennyi idő után már használható is újból a felület.